2018. december 17. - hétfő

Lélegző látóhatár

Kinyomtatom...
Időpont: 
Repeats mindennap (Vasárnap) április 12 2009-ig . 2009. március 19. 17:00

A Budapest Kiállítóteremben Sulyok Gabriella grafikus Lélegző látóhatár című kiállítása látható hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig.

Megnyitó: 2009. március 19. 17:00, megnyitja: Jász Attila költő

Megtekinthető 2009. április 12-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig

Sulyok Gabriella: SodrásbanSulyok Gabriella: Sodrásban

Sulyok Gabriella önéletrajza:
1959-1964: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mestere: Fónyi Géza és Barcsay Jenő. A Magyar Képzőművészeti Főiskola elvégzése után egy évig a Színház- és Filmművészeti Főiskola operatőr hallgatója. 1965-1970-ig a Bagdadi Régészeti Múzeum munkatársa: kosztümtörténeti könyveket rajzol. 1970 óta újra Magyarországon él. 1973-1976: Derkovits-ösztöndíj; 1991: Eötvös Alapítvány díja; 1996: Sopron Kultúrájáért díj. A Soproni Képes Céh tagja. Egyedi rajzait és rézkarcait egyaránt a lendületes vonalvezetés, az érzékeny rajz jellemzi. Individuálisan szimbolikus figurális kompozícióktól az egyénien átírt realisztikus vedutákig terjed tematikája. 1970-től több évig foglalkozott az ókori keleti mitológiával: rajzsorozatot, rézkarcokat készített, amelyeknek lényege a közel-keleti életélmény és az ókori eposzvilág elementáris teremtőjének megragadása, ill. megőrzése a grafikában. 1997-ben a T-Art Alapítvány "abszolút országos óriásplakát-kiállításán", a Multireklám cég autonóm műalkotásokat reklámhordozón megjelenítő akciójában vett részt egyik munkájával. 1996 óta videofilmeket készít a kortárs művészet alkotóiról, kiállításairól, jelenségeiről.
Mesterei: Fónyi Géza, Barcsay Jenő.

Még nem értékelted

Tudakozódás

Ejnye! Hol? van a Sulyok Gabi kiállatása? A Szabadsajtó u-ban vagy a Lajos utcában? Pontosan tudja valaki? Perpétua

Kedves Perpétua! Sulyok

Kedves Perpétua!

Sulyok Gabriella kiállítása a Budapest Kiállítóteremben van, ami a Szabad sajtó út 5. alatt található.
Ha rákattint a helyszínre, akkor a térképen meg is nézheti a pontos helyet.

A Lajos utcában a Budapest Galéria Kiállítóháza található.

Misi

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Urbán Ádám a Fővárosi Nagycirkusz fotográfusának rendhagyó kiállítása december 10-től a Capa Központban.

plakát

Egész napos programsorozattal emlékeznek meg az Antik Gyűjtemény megalapításának 110 éves évfordulójáról a nemrég újranyitott Szépművészeti Múzeumban.

plakát

Az Országos Széchényi Könyvtár Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek című tárlata Júlia magánéletét és irodalmi munkásságát mutatja be, utóbbira helyezve a hangsúlyt.