2017. október 23. - hétfő

Orchestra Baobab

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2009. március 21. 20:00

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Millenáris teátrumba látogat a szenegáli Orchestra Baobab. A világzene egyik meghatározó alakja már a 70-es évek óta jelen van a zenei palettán.

A zenekar, amely neve is majomkenyérfát jelent, le sem tagadhatná afrikai származását. A kubai ritmusokon alapuló, kongói rumba és kicsit arabos dallamvilág keveredése alakítja ki ezt a tipikus afrikai zenét, amely elhozza hazánkba egy estére Afrika természetközeli, napfényes és vadregényes világát.

Az Orchestra Baobab együttesAz Orchestra Baobab együttes

A zenekar sikerének valamint valószínűleg a világ zene egyre népszerűbbé válásának köszönhető, hogy az 1985-ben feloszlott zenekar 2001-ben újraalakult és azóta járják a világot, hogy Afrika zenéjét népszerűsítsék. Világzene rajongóknak kihagyhatatlan!

A zenekar honlapja: http://www.myspace.com/orchestrabaobabofficial

Még nem értékelted

Kritika

A koncertről készült kritikánk itt olvasható.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Gödör Klub szervezői igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy legyen benne minden, ami a Gödör Klub: kiállítás, irodalom, koncertek, kortárs tánc és színház.

logo

Meghökkentő helyszínek, rendhagyó kísérletek, kihagyhatatlan programok a Fesztivál utolsó négy napján is, szerte a városban!