Könyvbemutató és kiállítás-megnyitó a Három Hét Galériában

Időpont: 
2011. november 23. 19:00 - szerda
 2011. november 16. 10:09 - dobozváros ©dobozváros
Lakatos István: Dobozváros című kötetét bemutatja  valamint a kiállítást  megynyitja  Baranyai András grafikus és Földes Györgyi irodalomtörténész, kritikus.
 Lakatos István meseregényében egy nem túl szép napon egy Zalán nevű kisfiúékhoz beállít egy Székláb nevű öregember, és azt állítja, hogy a szülei már nem az igaziak, hanem másolatok.
Székláb elmeséli a kisfiúnak: szüleit elrabolták a dobozvárosiak, ezért vele kell mennie. Zalán nem tehet mást, mint útra kel az ismeretlen öregemberrel, mert csak így lát esélyt arra, hogy viszontlássa az igazi szüleit. Miután alaposabban megismerkedik Székláb birodalmával, egy családnyi vízimanóval és Jónással, a kecskével, még előtte áll, hogy sárkányokkal is találkozzon Dobozvárosban. Lakatos István könyve kalandos, varázslatos és szívhez szóló történet tíz éven felüli gyerekeknek.
 
Részlet a kötetből
Mielőtt visszatértek volna Székláb háztákolmányához, Lányhering asszonyság ragaszkodott hozzá, hogy tegyenek egy kitérőt a tó melletti erdőbe. – Nem hagyhatjuk itt az én kis Kolompócomat – magyarázta. Nem volt egyszerű dolog ennyi vízimanó-csemetével együtt haladni. Miután anyjuk elmagyarázta nekik, hogy most szépen felkerekednek, és kocsikázni fognak, a gyerkőcök félelme egyszeriben elillant. Előmerészkedtek rejtekhelyükről, és eszeveszett ugrándozásba kezdtek. Viháncolva rúgták, harapták egymást, olykor Zalánt is próbálták kóstolgatni, a fiú alig tudta magáról elhessegetni őket.
Az 1-3 fejezet itt olvasható:
A kiállításról még többet olvashatunk a: http://hir.lira.hu/dm/kep/lakatos.pdf -on.
 
 Lakatos István
1980. november 10-én születtem Budapesten. A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségiztem, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-kommunikáció, később esztétika szakára, bár diplomám egyelőre még nincs. Az Előszezon tagja vagyok. Első komolyabb munkám, a Miserere homine – Ember, irgalmazz 2008-ban, a Műútban jelent meg, azóta évente új képregényt publikálok a lapban. 2009-ben Ljudmila Ulickaja Történetek emberekről és állatokról című mesekönyvét illusztráltam, majd 2010-ben a Nyitott Könyvműhely gondozásában megjelent első képregényalbumom, a Lencsilány.
 
Helyszín:
Három Hét Galéria (Budapest XI., Bartók Béla út 37.)

Lakatos István: Dobozváros
Magvető Kiadó
ISBN: 978 963 1428 47 6