2018. augusztus 18. - szombat

Philippe Brame kiállítása

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Pintér Sonja Galéria
Időpont: 
Repeats mindennap (Szombat) április 11 2009-ig . 2009. március 12

Philippe Brame francia fotóművész kiállítása látható a Pintér Sonja Galériában, melyet Szüts Miklós festőművész március 12-én 19:00-kor nyit meg. A megnyitó után Gadó Gábor gitárkoncertje hallható.

A kiállított képek három nagy témakört jelölnek ki: a 'Corps espacé' (Teresített test/ek) emberi testrészletek fekete-fehérben, fény-árnyékjátékkal együtt. A ’Gloires d’ombres’ (Az árnyék dicsfénye) a Vézelay-i bencés monostorról készült – szintén a részletek finomságát kiemelő – fényképekből áll. A harmadik témakör elképzelése 2007-ben, Lucien Hervé halálakor született meg, amikor elhatározta, hogy felkeres olyan helyeket, ahol Hervé készítette korábban mesteri felvételeit. A ’Ronchamp, sur les traces de Lucien Hervé’ (Ronchamp, Lucien Hervé nyomában) sorozatot a Le Courbusier által tervezett – merész építészeti újításokat, köztük a napfordulókra beállított ablakokat megvalósító – kápolnát megörökítő képeiből válogatta.

Megtekinthető: 2009. április 11-ig

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Benczúr Emese kiállítása a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

plakát

Feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.