2018. november 18. - vasárnap

Őstörténeti előadás II. - Purisaca Golenya Ágnes fotóvetítéses előadása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. február 28. 18:00

 

A Peruban is élő és alkotó író-kutató Purisaca Golenya Ágnes Aranyasszony trilógiája egy szellemi- és időutazásra repíti olvasóit. előadásain a regények hátterében álló komoly kutatások anyagaival, sok száz fotó segítségével bizonyítja a három regény sokszor hihetetlen állításait

A táltosok barlangjától dél keresztjéig

  • Dél-amerikai utazás térben és időben-Megdöbbentő történelem: Dél-Amerika
  • Móricz János: Táltosok barlangja, Ecuador (Az Andok alatt húzódó rejtélyes labirintus - és a benne talált leletek - ősi rokoni szálak?)
  • Crespi atya gyűjteménye (az aranylemezek nyomán)
  • Ősi építészet Peruban (agyag- és kőpiramisok, Hold- és Nap dinasztiák, városállamok)
  • Akakor (a rejtélyes Amazonas-i birodalom)
  • Tiwanaku - Egy vízözön előtti civilizáció kézzelfogható hagyatéka Bolíviában

Purisaca Golenya Ágnes nem állít kevesebbet, minthogy éltek előttünk magasan fejlett civilizációk és az emberi DNS sem mindig olyan volt, mint a mai. Életünk egy szemfényvesztésre épül. A regények beavatásként fedik fel a szellemi utazó előtt a titkot: a Világ, az emberiség történelme, az ember, az Élet, sőt még maga Isten sem olyan, ahogy azt belénk igyekeznek sulykolni. De kik és miért?
Keressük a válaszokat Dél-Amerika csodálatos és misztikus tájain.

Helyszín: Eötvös 10 Közösségi és Kultúrális Színtér (1067 Budapest, VI. kerület Eötvös u. 10.)
Helyet csak előzetes regisztrációval tudnak biztosítani.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója.

plakát

Egyedülálló angol nyelvi klub jött létre.

A tarokk pakli lapjai

„Itt van az ősz, itt van újra”, sőt, lassan már a tél is a nyakunkon van, cseppeget [sic] az eső ezért több CSEPPEK.hu-t olvasunk, korábban sötétedik, az időjárás hidegebbre fordul, az ember pedig több időt kénytelen tölteni a benti szobában mint a kinti térben. Persze nem kell megijedni, ennek a helyzetnek is meglehet az előnye. Mivel foglaljuk el magunkat ilyen napokon? Segítünk! A megoldás: kártyázással! Hiszen a kártyázás annyi minden egyszerre: szórakozás, személyiség és memória fejlesztés, közösségi program, szenvedély, kikapcsolódás és mindenekfelett kultúránk része. Manapság a régi játékokat vagy felváltotta a nagy póker (talán még a blackjack) őrület, vagy pedig inkább társasok felé kacsingatnak az emberek. Mi ezek helyett most egy pár híresebb, tipikusan magyar kártyajátékhoz hozzuk meg kedves olvasóink kedvét.