Csendes kabint nyit és Füldugókat oszt a Hallásvilága.hu nonprofit szervezet

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2012. május 11. 14:30 - péntek

Az utolsó, korábban hűtőnek látszó, most már képzőművészeti alkotásként is funkcionáló csendeskabin is ideiglenes helyére kerül május 11-én: a szokatlan berendezést rendhagyó helyszínen, a Blaha Lujza téri metrónál próbálhatják ki 2 héten át a járókelők. Hogy a csend biztos legyen, ezen a napon 500 pár füldugót is kioszt a Hallásvilága.hu nonprofit szervezet.

Meglepő formában hívja fel a figyelmet a körülöttünk hallható zajokra és fölösleges hangokra a Hallásvilága.hu Nonprofit Kft. a következő hetekben. Május első napjaiban 10 csendeskabint helyeztek ki forgalmas budapesti helyszínekre, hogy az arra járók akár minden nap megtapasztalhassák a zajban a csendet.

A kabinokat előtte neves képzőművészek tették látványossá, a program végén pedig ezeket rászoruló kórházaknak ajánlják fel. Az utolsó kabin, amelyet Aknay János Kossuth-díjas képzőművész festett meg, május 11-én 14.30 órára kerül a BKV által biztosított helyszínre, a Blaha Lujza téri metrómegállóhoz.

A kihelyezést a Szomszédnéni Produkciós Iroda rövid, pantomimmel kevert commedy előadása kíséri, majd a nonprofit szervezet 500 pár füldugót is kioszt az arra járóknak, hogy egy délután vagy akár egy napon át is kipróbálhassák, milyen lehet csendben közlekedni, milyen is lenne, ha a munka és a szórakozás mellett az olyan egyszerű mindennapi tevékenységek során is figyelnénk a megfelelő hangerőre, mint például a közlekedés, a tömegközlekedési eszközökön való telefonálás vagy épp zenehallgatás.

www.hallasvilaga.hu