FUGA séták - Hamarosan egyéves a BUPAP!

Időpont: 
2012. november 17. 11:00 - szombat

Hamarosan egyéves a BUPAP! Ezt az alkalmat a következő programokkal ünnepeljük.

LUSTÁK SZÁMHÁBORÚJA
Éppen egy éve tartottuk meg az első BUPAP-sétát Szellemek a Svábhegyen címmel, amelyet azóta már közel ezren látogattak. Egy év alatt eljutottunk az Újlipótvárosba Térey János segítségével. Felfedeztük Budapest női vonatkozásait Pető Andreával és a pasaréti villanegyed világát Verrasztó Gáborral. Tartottunk múltfeltáró és mítoszoszlató emléksétákat Ungváry Krisztián (Ostrom és kitörés) és Eörsi László (Mítoszok helyett - '56) vezetésével. Voltunk a zsidónegyedben és lenéztünk a Bazilika tetejéről. Bejártuk a klasszikus turisztikai látnivalókat és a kortárs művészeti helyeket. Megnéztük, kik élnek a falakon innen és túl. Jöttek a programjainkra babakocsival és kerekesszékkel. Voltunk az esti híradókban és a reggeli hírekben. Kaptunk híradást egy séta után három nappal született kisbabáról és olyan szerelmesekről, akik az egyik programunkon ismerkedtek meg egymással.

Mindezt szeretnénk Veletek ünnepelni, ezért az első sétánk évfordulója alkalmából interaktív kirándulást szervezünk. Könnyű, 3-4 órás sétáról van szó, amelyhez most nem jár idegenvezetés, csak ismerkedés, beszélgetés és egy játék: a Lusták számháborúja. Bebizonyítjuk, hogy lustán is lehet számháborút vívni: ha nem szeretsz elbújni, letérni az útról, vagy éppen megfutamodni, sétálj békésen és keress partnereket! Nem az nyer, aki legyőzi a másikat, hanem az, aki társakat talál. Ha összeállt a csapatod, többet tudsz meg a helyről, ahol élsz. A többi meglepetés:)

A program ajánlott minden korosztály számára, a budai hegyek kitaposott turistaösvényein haladunk, így nem különösebben megerőltető, kényelmes kirándulóöltözetben érdemes jönni. A részletes játékszabályokat és a találkozási pontot a regisztráció után küldjük el válaszlevélben.

Időpont: 2012. november 17. 11h
Időtartam: 3-4 óra
Jelentkezés: ITT!
___

Majd a Katalinokat köszöntjük Saly Noémivel, aki új sétát mutat be:

KATALIN-NAP A TABÁNBAN
Tudtátok, hogy Alexandriai Szent Katalin a bölcsek, diákok, fonó leányok – és a Tabán védőszentje? Katalin napi séta ott, ahol látszólag nincs semmi, csak a hegyoldal, amiről a nóta szólt. Már a régi, jófajta Katalin-búcsúk is ködbe vesztek, mézeskalács huszárostól, similabdástól, forralt borostól. De Saly Noémi megmutatja, hol találkozhatott Beethoven Virág Benedek kiskutyájával, melyik ablak mögött volt Pest-Buda legelső fürdőszobája, micsoda pléhsárkányok vigyázzák Hauszmann Alajos háza tetejét, hol táncoltak visongva az igazi gellérthegyi boszorkányok, és hol terpeszkedik a 326 esztendős eperfa, amelyiknek az ágai közt minden tabáni gyerek először piros fejű, aztán pedig piros fenekű kismajommá változik. A séta végén (de lehet, hogy már hamarabb) meglepetés.

Időpont: 2012. november 25. 11h
Időtartam: 1,5-2 óra
Jelentkezés: ITT!

Remek névnapi ajándék, aki sétát szeretne ajándékozni, kérjen sétautalványt!
___

És még mindig teltházas, így nem tudtuk levenni a műsorról, de nem is akartuk, hiszen éppen egy éve kezdtük el ezt a sétát:

SZELLEMEK A SVÁBHEGYEN
Időpont: 2012. november 18. 11h
Időtartam: kb. 3 óra
Jelentkezés: ITT!

Hirdetés