2018. november 14. - szerda

Varázskert

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. november 16 - 2012. december 24

Idén először a Vörösmarty téren, az illatos vásári finomságokat, és egyedi kézműves tárgyakat kínáló házikók ölelésében, egy ünnepi fényben játszó, rejtélyes varázskert várja a látogatókat a Budapesti Karácsonyi Vásár közepén.

November 16-tól december 24-ig számos program várja a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. Fűtött, kézműves játszóházban tehetik próbára ügyességüket a legkisebbek, akik elsajátíthatják a mézeskalács-készítés fortélyait, és egyedi ajándéktárgyakká formálhatják az olyan természetes alapanyagokat, mint a szalma, vagy a csuhé. Művészeti iskolában tanító pedagógus segítségével, megismerkedhetnek az írókázás, a varrás, vagy a szövés mesterségekkel, és elkészíthetik a család ünnepi ajtódíszét, karácsonyfadíszét, vagy adventi koszorúját. A játszóház ingyenes, hétköznapokon 14–18 óra között, hétvégén pedig 10–13, valamint 16–19 óra között vehetnek részt szervezett foglalkozásokon a gyerekek.

Az egyik legkedveltebb elfoglaltság a mézeskalács-sütés, amelyre itt a játszóházban minden nap nyílik lehetőség. Az elkészített mézeskalácsokat a gyerekek haza is vihetik, de föl is ajánlhatják jótékony célra. Írókával üzeneteket varázsolhatnak a mézeskalács-szívekre, amellyel azoknak az embereknek tudnak köszönetet mondani, akik az Ökumenikus Segélyszervezet Vörösmarty téri házában adományoznak. Ezzel a gesztussal mindenki adhat, aki kap, és mindenki kaphat, aki adott.

A Varázskertben továbbá fedett, színes ülőkék is várják a vásári forgatagban elfáradt látogatókat, valamint itt található az óriás adventi koszorú is, amelyet minden adventi vasárnapon (december 2., 9., 16., 23.) ünnepélyes keretek között gyújt meg egy-egy szervezet.

A Karácsonyi Vásár főszereplői a gyerekek, ezért a Varázskerten túl számos más izgalmas program is várja még őket.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

plakát

Este 6-tól éjjel 11-ig tartanak a programok a Holnemvolt Várban.