2018. április 22. - vasárnap

Ma este Claudio Abbado

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2013. március 27
claudioabbado.jpg

Ma érkezik a fesztivál egyik legnagyobb sztárja, Claudio Abbado. Este a Művészetek Palotájában láthatjuk a Grammy-díjas Claudio Abbadót vezényelni, méghozzá azt az Orchestra Mozart élén, amely ugyan csak néhány éve működik, mégis komoly elismerést vívott ki magának a zenei életben.

Ez nyilván nem véletlen: amellett, hogy a legnagyobb sztárénekesekkel és karmesterekkel ad lenyűgöző koncerteket, jótékonykodik, és élénken kampányol a zenei oktatás fontossága mellett.

 A frissen átadott Budapest Music Centerben a világhírű Kodály Vonósnégyes muzsikál majd. A kamarazenekar számos nemzetközi díj tulajdonosa: egyik Haydn-lemezüket az angol Classic CD Magazin a „Legjobb kamarazenei felvétel” díjával jutalmazta, Mendelssohn- és Bruch-kompozíciókat tartalmazó lemezüket pedig 2007-ben a BBC Music Awards-ra jelölték. Ma este romantikus és késő-romantikus darabokat hallhatunk tőlük: Dohnányi mellett a Wagner-év tiszteletére felhangzanak Wesendonck-dalok is a csodálatos hangú Németh Judit előadásában. A kvartett Bársony Péter brácsaművésszel és Banda Pál csellóművésszel kiegészülve előadja Brahms B-dúr szextettjét is.

Bp-i Tavaszi F. 2013.jpg

 

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Április 21-én Tálas Áron és Pandzarisz Dina kettősével találkozhatunk.

Kárpáti Dódi

Kárpáti Dódi Születésnapi Priváti Projekt.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.