2018. január 20. - szombat

Fiatal Kortárs Állásfoglalások

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Zsolnay Gyár
Időpont: 
Repeats mindennap (Vasárnap) május 31 2009-ig . 2009. május 9

Május 9-én 18 órakor nyílik a Zsolnay Gyár közel ezer négyzetméteres csarnokában a Fiatal Kortárs Állásfoglalások című kiállítás. A csoportos tárlaton, mely a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa 2009-es felvezető évének hivatalos programja, 41 fiatal magyar kortárs kritikus állásfoglalásával ismerkedhet meg a látogató.

A bemutatott alkotók nemcsak a hagyományos képalkotó technikákat alkalmazzák: elsősorban kísérletező kedvű, a kortárs művészet egyre szabadabb nyelvezetén szóló helyspecifikus installációk, videók, interaktív és gyakran provokatív, de minden esetben elgondolkodtató munkák invitálják majd nézőiket véleménynyilvánításra, saját állásfoglalásaik megfogalmazására.

A kiállítást egy pályázat előzte meg az interneten, mely publikusságával virtuális szalonként is értelmezhető. Folytatásaként a kiállítás zárásakor egy független, hattagú zsűri választja ki azt a tíz alkotást amelyek a Jeune Création Européenne - Biennale Itinerante d’Art Contemporain 2009 szeptember 25-én nyíló kiállításán képviselik Magyarországot. A JCE egy utazó művészeti seregszemle, ami körbejárja Európa kilenc városát, hozzájárulva ahhoz, hogy a kiállított alkotásokon keresztül megismerhessük különböző országok fiatal művészeit. Ez a biennálé 2010 szeptemberében érkezik el Pécsre és kerül bemutatásra az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Megnyitó 2018. január 19-én a HOM - Miskolci Galéria Alkotóházban.

youtube.com

Valóban le kell mondanunk minden "jóról" ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket?

a kiállításból

Február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás.