2018. április 25. - szerda

Pécsi Irodalmi Fesztivál

Kinyomtatom...
Időpont: 
Repeats mindennap (Péntek) május 15 2009-ig . 2009. május 12

Május 12-én kezdetét veszi a Pécsi Irodalmi Fesztivál, amelynek keretében május 12-15. között a mediterrán hangulatú városban megfordul a hazai irodalmi élet színe-java. A Pécs2010 EKF program felevezető évének eseménye új kezdeményezés, hiszen nemcsak a már megszokott és bevált helyszíneken, hanem a pécsi köztereken is lépten-nyomon érdekes programokba botlunk.

A fesztivál első napján 10 órától 16.30-ig a sétatéri Kioszk-terasz lesz a helyszíne az Árnyékszínház és a Vörös Hold Színház akciójának, este pedig a Művészetek és Irodalom Házában lesz Kőrösi Zoltán kiállításának megnyitója és könyvbemutatója. Május 12-én Pécsre látogat Konrád György, akinek felolvasó estjét kötetlen beszélgetés és zenei betétek kísérik; az eseményen részt vesz Szalay Tamás, a Pécs2010 Menedzsmentközpont kulturális igazgatója is, aki az Európa Kulturális Fővárosa-programban rejlő léptékváltást elemzi.

A sétatéri Kioszk-teraszon május 13-án a Fiatal szerzők pódiumán Szvoren Edina és Dunajcsik Mátyás olvas fel műveiből; 18.30-kor a Művészetek és Irodalmi Házában pedig Csaplár Vilmos Hitler lánya című regényéről Mészáros Sándor, a kötet szerkesztője és Ágoston Zoltán kritikus beszélget a szerzővel. Május 14-én 10 órától szintén a Művészetek és Irodalom Házában „Review within review” címmel kétnapos nemzetközi irodalmi találkozó kezdődik, amely a Jelenkor Alapítvány szakmai programja. A mozgalmas négy nap során Pécsre látogat még a hazai kortárs irodalom színe-java: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Háy János, valamint Esterházy Péter.

CsatolmányMéret
Pecsi_Irodalmi_Fesztival_2009-Programok.doc212.5 KB
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Lenyűgöző nemzetközi siker az év legjobban várt pszichothrillere!

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.

Jazzanova Live feat. Paul Randolph

Az elmúlt évek során egyre szélesebb zenei spektrumot ölel fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálata, így nem meglepő, hogy idén is a könnyűzene és elektronikus zene legkiválóbbjai adják egymásnak a színpadot.