Magyar Táncfesztivál

Időpont: 
2013. június 17. 0:00 - hétfő - 2013. június 23. 0:00 - vasárnap

Kilencedik alkalommal rendezi meg a Győri Balett a Magyar Táncfesztivált a Győri Nemzeti Színház társszervezésében, a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, a Nemzeti Táncszínház, mint együttműködő partner valamint Győr város támogatásával.

A rendezvény, a fővárosban zajló Budapest Táncfesztivál mellett a magyar táncművészet legnagyobb ünnepe, ahol a hazai vezető együttesek idén is számos premier darabbal képviseltetik magukat.

A műfaj széles palettája mutatkozik be hét napon keresztül a klasszikus és kortárs stílusoktól kezdve, a néptánc, a társas- és élménytáncon át, a mindenki által befogadható és követhető városi folklórig.

2012. április 20. 14:30 - Tancfesztival_Gyor_QXXL_sajto04 ©Tancfesztival_Gyor_QXXL_sajto04

Táncolj és mosolyogj! A tánc az egyetlen olyan nyelv a 21. század már-már bábeli zűrzavarában, amely nemcsak hazudni nem tud, de képes felszabadítani a lelkeket és mosolyt csalni nézője és követője arcára egyaránt. A táncfesztivál 2013-ban ezért önkéntes operatőrök közreműködésével csatlakozott ahhoz az 55 országot érintő nemzetközi kezdeményezéshez, amelyben a 31 filmes által megörökített mosolyokból elkészült a világ Mosoly filmje. Ennek nemzetközi premierje és egyben útjára bocsátása a világhálón június 17-én a IX. Magyar Táncfesztivál nyitónapján lesz 21órakor a Győri Nemzeti Színház előtti téren a projekt nemzetközi nagykövetének, Mosolyka vagyis Hozleiter Fanny (a „Kerekesszékkel a világ” blog szerzője), valamint a film francia rendezőjének, Frédéric ViauDavodeau közreműködésével.

A fesztivál hét napja alatt három állandó (Győri Nemzeti Színház Nagyszínpad, Kisfaludy Terem, II. János Pál tér) és számos belvárosi helyszínen (El Paso Tánc és Rendezvénycentrum, Széchenyi tér, Zsinagóga) 21 hazai és külföldi együttes és előadó, valamint számos táncműhely és táncstúdió mutatkozik be.

Sajtóközlemény

Hirdetés