Dry Martina és Manoya

Helyszín: 
Jegyár: 
1000 Ft
Időpont: 
2013. június 21. 19:30 - péntek

Két nagyszerű – bár egészen más utakat járó – énekesnő, két különleges világ: a spanyol Dry Martina retró-szving-popja találkozik a Neo-énekesnő Hodosi Enikő Manoya-projektjének folkos-elektronikus-pszichedelikus világával. Nagyszerű alkalom, hogy igazi, eredeti muzsikát hallgassunk-lássunk a zene ünnepén, az A38 Hajón.

2010. október 3. 18:04 - 130621_drymartina01 ©130621_drymartina01

Az Insausti-testvérpár által alapított malagai retropop-zenekar, a Dry Martina már nevében is utal zenei példaképeire, mindenekelőtt az egyik legismertebb neoszving-együttesre, a Pink Martinire. A Dry Martina is hasonló utat követ: csini és kedves, kissé Piafos hangú énekesnő, laza, könnyed és felszabadult retróhangulat, húzós szvingek, zakatolós, Django Reinhardt-féle manouche, némi franciás, csacska-macska-vokálos je-je pop, sanzon és egyéb vintage tánczenék kavarognak a zenekar üde produkciójában.

Ha egyetlen szóban szeretnénk összefoglalni a Dry Martina zenéjét, akkor azt mondanánk: könnyed. Igazi felhőtlen szórakozás, hatalmas táncmulatság, amit magától értetődő magabiztossággal vezényel le az énekesnő Lara – a zene ünnepére keresve sem lehet megfelelőbb eseményt találni.

2013. június 19. 11:48 - 130621_manoya ©130621_manoya

A kortárs magyar popzene egyik legnépszerűbb, ugyanakkor legkevésbé beskatulyázható énekesnője, a Neóval és az Occammal már komoly sikereket arató Hodosi Enikő tavaly mutatkozott be új produkciójával, a Manoyával. A projekt alaposan meglepte a hazai közönséget, de az első meghökkenés után egyértelmű volt a kritikai és közönségsiker: a rendkívül összetett, folkra, keleti muzsikákra, de akár a kísérleti elektronikára is építő dalok a rádiókba is bekerültek és a 2012 novemberében megjelent nagylemez végképp meggyőzött mindenkit, hogy a Manoya egészen egyedüálló minőséget képvisel a hazai zenei életben.

A szó legjobb értelmében vett popzene ez: hol melankolikus, hol érzéki, hol pedig ártatlanul életvidám, hol letaglózóan egyszerű, hol magával ragadóan „kísérleti”, de sajátos hangvétele miatt mégis egyből felismerhető. A precíz kimunkáltságban nagy szerepe volt Hodosi Enikő szinte egyenrangú partnerének, a Žagarból ismert dobosnak, Lázár Tibornak is, aki egyébként az élő zenekarnak is tagja – a magyar popzene és jazz kiemelkedő alakjaival együtt. Egy Manoya-koncert mindig élményszámba megy, különösen igaz ez a zene ünnepén tartott fellépésre, amiből – a Dry Martina produkciójával együtt – televíziós műsort is készít majd az A38 Hajó.

Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. 
Sajtóközlemény

Hirdetés