2018. június 24. - vasárnap

Coincidance - The Irish Impulse

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. augusztus 21. 20:00
coincidance_sajto1.jpg

Augusztus 21-ére rendkívül színvonalas és szórakoztató esti kikapcsolódásra hív a három ír sztepptánc Európa-bajnokot felvonultató, Európa-szerte ismert versenytáncosokból álló Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat.

A Coincidance az eddigi nagy sikerű produkciói - Táncfantáziák, Szentivánéji álom, Széttáncolt cipellők - után a 2013-as év szenzációjaként a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatja be a The Irish Impulse show-t, amelyben az eddigi előadások legjobb részletei mellett, vadonatúj, a színpadon még sosem látott koreográfiák varázsolják el a közönséget.

2008-ban néhány fiatal művész és egy véletlen sorsfordulat hozta létre a Coincidance Kortárs Ír Tánctársulatot.
Az angol coincidence szó jelentése véletlen egybeesés, amely a közkedvelt tánctársulat esetében az autentikus ír sztepp és a modern kortárs tánc összekapcsolására utal.
A modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának kapcsolódásából, az ellentétek különös harmóniájaként
született meg a kortárs ír táncnak elnevezett műfaj.

Az ír sztepp európai bajnokaiként megismert Coincidance,
Gyulai Júlia koreográfiáinak segítségével egy
olyan egyedi hangulatot, különleges szférát varázsol a táncművészetbe, amely nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon egyedülálló.

Bővebb információ, szöveg: www.coincidance.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Megnyitó (fotó Ignácz Bence)

Ünnepi díszbe öltözött a XVII. Nemzetközi Bábfesztiválnak otthont adó Ibsen Ház és Jókai Színház Békéscsabán.

Illatszertár

Június 15. és július 3. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata.

motázs

A zsámbéki nyár programjainak összeállításánál most is szempont volt, hogy minden korosztály igényeit figyelembe vegyék, és jelezzék, hogy a nagyobb szabadtéri rendezvényeken is helye és közönsége van a „magas” művészetnek.