2018. augusztus 21. - kedd

KREA Diplomamunkák kiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. május 29 - 2009. július 3

Kiállítás nyílik a KREA Kortárs Művészeti Iskola grafikus és enteriőr szakos hallgatók diploma munkáiból. A grafikus tervezők szabadon választhatták diplomamunkájuk témáját, míg az enteriőr szakos hallgatók egy számunkra is érdekes és érthető feladatot kaptak a Gödör Klub belsőjének újragondolását.

A grafikus hallgatók közül néhányan különböző élelmiszeripari termékek csomagolását tervezték újra; láthatjuk majd, hogy egy újgenerációs fiatal, miként képzeli el a szupermarket polcain sorakozó teák, malomipari termékek, tészták, fűszerek, cukor és borcsalád címkéit, zacskóját, logóját. A hallgatók másik részét a nyomdaipar ihlette meg; Lázár Ervin, Agatha Christie, Kurt Vonnegut és Mary Poppins könyvsorozat áttervezett borítói és belső oldalai mellett, egy hazai popkulturális és egy programajánló magazin megújult arculata is bemutatásra kerül.

Az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park egyik diák tervében sem kapott más funkciót, ez is azt mutatja, hogy mennyire népszerű a fiatalok körében a szórakozóhely. Azonban érdekes elképzelések születtek a dizájnt illetően; több KREÁs diák is az underground és a playground szavakat hívta segítségül és elsősorban a terek, térinstallációk mobilitására építettek. Más hallgató Vasarely Fény című munkáját vette alapul, de született olyan terv is, amelyben a grafikusság vezethető végig a teljes enteriőr kialakításában. A jövő kulturális helyszíneinek formavilágát idézi az egyik futurisztikus dekorációs elemeket megjelenítő terv, máshol az elsődleges szempont a környezettudatos tervezés volt, ezért a diplomázó hallgató nagyrészt újrahasznosított anyagokkal dolgozna a Gödör átalakítása során.

A diplomamunkákat nyár közepétől stílusosan a Gödör Klub, Terasz Galériájában lehet majd megtekinteni, a tanév végéig pedig az iskola tantermeiben és folyosóján lesznek kiállítva.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Benczúr Emese kiállítása a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

plakát

Feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.