II. Fröccs és Barbecue Fesztivál

Helyszín: 
Időpont: 
2014. június 7. 0:00 - szombat - 2014. június 9. 0:00 - hétfő

2014. június 7-9. között rendezik meg a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált, melynek idén a Bálna Budapest ad otthont.

A szervezők ez alkalommal is neves bortermelők szomjoltó nedűit-, és forró grillrácsokon készült sülteket kínálnak vendégeik számára. Szombaton, a rendezvény első napján a szervezők szeretnék megdönteni a világ legnagyobb fröccsének rekordját, ezért 1000 liter fröccsöt készítenek a helyszínen az Országos Szikvízkészítő Ipartestület és az Invictus Borház közreműködésével.

"A rekordkísérletet hosszan tartó előkészítés és számolás előzte meg, ugyanis szeretnénk, ha a fröccsünk nem csak a világ legnagyobbja lenne, hanem megfelelő ízélményben is részesülhetnének a jelenlévők. A fröccs kiváló alapanyagokból készül majd: a fenséges szekszárdi rozét, és selymesen pezsgő szikvizet az Invictus borkereskedés biztosítja nekünk" - mondta a fesztivál főszervezője, Necz István.

Az elkészült italt ingyenesen osztják ki a rendezvényre kilátogatók között.

Június első hétvégéjén a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál szervezői minden lelkes grillezni vágyót is a Duna partra csábítanak, ugyanis a felállított grillsütőkön szakácsok segítségével elsajátíthatják a barbecue fortélyait.  Szombaton GRILL versenyt hirdetnek, ahol titkos családi receptek segítségével csapatok mérettethetik meg magukat.  A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen, úgy, mint a különleges házi fűszerek, olajok, mézek, szószok és sütőeszközök. A rendezvényen kiállító kiemelt éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús és zöldség félék grillezett formáit ízlelhetik meg a látogatók.

A finom ételek mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a „Fröccs”, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. A már megszokott fröccsök úgy mint: kisházmester, hosszúlépés, viceházmester, kisfröccs, házmester, nagyfröccs, háziúr, sóher, mafla, polgármester, csattos, lámpás, Krúdy fröccs, kőműves fröccs mellett nem csak bor alapú, hanem vodka, whisky és sör spriccerek lesznek megtalálhatóak.

A néphagyományokhoz híven Pünkösdi Királyt választanak, ahol bátorságáról és elszántságáról kell tanúbizonyságot adnia a vállalkozó szellemű ifjú legényeknek. Feladatok: Borivó és lepényevő verseny, szellemi és fizikai erőfitogtatás. A győztes legényt megkoronázzák és vendégül látják egy Pünkösdi lakomával.  A rendezvény első napján, azaz szombaton a legkülönlegesebb barbecue ételek, és a leghűsítőbb fröccs csodák lesznek kóstolhatóak 50%-os kedvezménnyel, a szervezők által biztosított kuponokkal, melyet a fesztivál Facebook-oldaláról a vendégek letölthetnek, a főbb csomópontokon a hoszteszektől kaphatnak meg.