2018. december 16. - vasárnap

Az Égi zenekar zenészeire emlékeznek a Rockmúzeumban.

Kinyomtatom...
Helyszín: 
RaM Colosseum
Időpont: 
2014. november 2. 10:00 - 20:00
Égi zenekar plakát

Emlékezzünk együtt zenével az eltávozottakra, a Halottak napján.

A Mindenszentek és a Halottak napja alkalomból a Rockmúzeum szervezésében november 2-án Nyílt napot tartanak az Égi zenekarba távozott muzsikusokért. A színpadon délelőtt 10 órától egészen este 8 óráig egymást váltják a zenészek, zenekarok, így tisztelegve elhunyt barátjuk, kollégájuk emléke előtt. Folyamatosan gyarapszik a világ legnépesebb – és egyben legnépszerűbb - zenekara. Az itt maradottak pedig valamilyen módon, rendszeresen megemlékeznek előrement barátjukról, kollégáikról.

A hátra hagyott életmű csak így élhet tovább.

„Csak az hal meg, akit elfelejtenek” – tartja a mondás, s a magyar rock túlélői magukénak érzik a szállóigévé lett örök igazságot. Mindenszentekkor, de legalább is az eltávozott barát, kolléga halálának évfordulóján legtöbben koncerttel idézik fel, ápolják az elhunyt emlékét. Szívszorító, ugyanakkor felemelő látvány a színpad szélén pislákoló megannyi mécses, vagy éppen egy szál gyertya imbolygó lángja. Óhatatlanul rajtunk is átfut a gondolat: talán majd valamikor az utánunk következők gyújtják meg az értünk pislákoló lángocskát…  

A Rock Hírességek Csarnoka, a magyar Rockmúzeum talán a leginkább hivatott fóruma, helyszíne a megemlékezésnek. Hiszen nem egy relikvia, személyes tárgy tulajdonosa, már odafentről figyeli, tartja számon a látogatókat. A tárlat megnyitása óta első ízben kerül sor az Égi zenekar – Nyílt nap címmel megrendezett kegyeleti koncertfolyamra, amely 2014. november 2-án (Halottak Napja) délelőtt 10 órától este 8 óráig ontja a muzsikát a Rockmúzeum színpadáról.

A közreműködők, akik részvételi szándékukat jelezték, valamennyien kötődnek, egy-egy (esetleg több) elhunyt zenésztárshoz, baráthoz:
A RockMúzeum Band, Zwolenszky Ferenc, Buchwarth László, Koltai László, Dobozy Dóra, Nikodém Norbert és együttese, Tar Dávid, No Smoking Band, Wellcome együttes, BeatBand, Ed Philips, Boeghoe zenekar, Zalatnay Sarolta, Joy Music Band, HitRock zenekar és Csiga Sándor, Kovács József László és a Blackriders, Bódi Magdi, valamint a Kugli zenekar.

A színvonalas és várhatóan nagy sikerre számot tartó produkciók mellett természetesen a Rockmúzeum folyamatosan gyarapodó tárlata is megtekinthető.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. december 18-án, Gyulán a Kamarateremben.

fotó Láng Péter

De közel sem ez az egyetlen változás a dalszerző-énekes életében.

Tommy Cash

A világ legkülöncebb rappere, az észt Tommy Cash november 30-án jelentette meg régóta várt ¥€$ c. debütáló lemezét, február 18-án pedig nálunk is bemutatja a Dürer Kertben.