Musical fesztivált rendeznek a fővárosban.

Időpont: 
2014. november 8. 19:30 - szombat

Az eseménysorozat első koncertjére november 8-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Ha musical, akkor tánc, zene, szerelem, szenvedély, humor, szomorúság, boldogság, ritmus, és mély érzelmek. A Danubius Music egy nagyszabású eseménysorozattal tiszteleg a musicalek előtt: az ország első Musical Fesztiválját szervezik meg. A minőségi szórakozást ígérő fesztivál keretein belül felcsendülnek a musical irodalom legszebb és legismertebb dalai.

Az este folyamán magyar musical színészek, énekesek kiemelkedő alakjai, igazi tehetségek szórakoztatják a nagyérdeműt. Fellép Koós Réka, Vermes Tímea, Gyulai Júlia, Miller Zoltán, Mahó Andrea, Sasvári Sándor, Csengeri Attila és Nagy Sándor is, akik apró történeteket jelenítenek meg a közönség előtt a zene nagyságában. A művészek egyénisége, tehetsége, profizmusa lehengerlő élményt biztosít a publikumnak. A művészek már nagyon várják a nagyszabású koncertet, hiszen ők maguk is a műfaj szerelmesei.

Koós Rékát elvarázsolja, Csengeri Attilát feszült figyelemre gerjeszti, Nagy Sanyit óriási magasságokba röpíti, Mahó Andrának csodás emlékeket idéz, Vermes Tímeának pedig lelki segítséget ad a musical műfaja.

Koós Réka karrierje musicalek éneklésével indult, és azóta is imádja őket. "A musical műfaja egyszerűen elvarázsol, a kedvenc dalom pedig az Álmodtam egy álmot a Nyomorultakból. Sokat gondolkodtam már, hogy miért. Ezzel felvételiztem a főiskolára és ez volt az első szerepem Németországban. Amikor hazajöttem, itthon is ezt játszottam először. És mert ez a kedvenc musicalem. Lehetetlen megunni, egy csoda. És nagyon örülök, hogy a fesztiválon is elénekelhetem majd."

Csengeri Attila mindig azt a pillanatot várja, amikor a nézőtér elcsendesedik a musicalek okozta ámulattól.
"Azért szeretem a musicalt, mert a zenén keresztül az érzelmek széles skáláját járhatom végig. S talán a zenés színházi műfajok közül ez az, ami napjainkban a legnépszerűbb. Számomra az egyik legnagyobb kedvenc Az Operaház Fantomjából az Éj zenéje, melyet magyarul és angolul is rendszeresen előadok. Az Éj zenéje az a dal, mely ha felcsendül bármelyik előadáson, koncerten, akkor a nézőtér biztosan elcsendesedik, s a dal végéig érezni a feszült figyelmet. A Papp László Budapest Sportarénában kiváltságos dolog énekelni. Egy művész életében nem sokszor adatik meg, hogy felálljon arra a színpadra, ezért a szokásosnál is nagyobb koncentrációval és még több gyakorlással készülök, hogy maradandó élményt nyújtsak, s a hatalmas tér ellenére is megérintsék az érzelmek a közönséget."

Nagy Sanyi szerint egy jó darab sosem látott magasságokba repítheti a nézőket.
"Nagyon szeretem a musicaleket, mert egy jól megírt darabban, megfelelő rendezővel, énekes-színészekkel, és a zene segítségével olyan magasságokba röpíthetjük a nézőt, mint semmi mással. Most mi is valami ilyesmire készülünk az Arénában. Nagyzenekarral fellépni mindig hatalmas élmény, a nagyszerű énekes kollégákról nem is beszélve. Mindegyikükkel álltam már együtt színpadon, különböző darabokban, de így együtt még soha."

Mahó Andreának az Operaház Fantomja hozta meg a sikert, előadásához maga Andrew Lloyd Webber is gratulált.
"A Musical Fesztiválon előadásra kerülők közül talán Az Operaház Fantomja áll a legközelebb hozzám. Minden dal, amit énekelni fogok fantasztikus emlékeket idéz meg, és ettől még izgalmasabb számomra. Ez volt életem első igazán nagy musicalje, ami meghozta nekem a hírnevet és sikert. Egy olyan dal, amihez a világhírű zeneszerző, maga Sir Andrew Lloyd Webber személyesen is gratulált nekem. Csodálatos emlékként őrzöm. Mindig fedezek fel egy kis pluszt a zenéjében és a szövegében, már nagyon várom, hogy a Musical Fesztiválon is előadhassam a dalt."

Vermes Tímea operaénekesként is a musicalek rajongója, rengeteg boldogságot ad neki a műfaj.
"A lelkem egyik darabja musical énekes, és bár a pályám során operaénekesként jegyeznek, aki ismer, pontosan tudja, hogy ez a műfaj, ha lehet, még közelebb áll hozzám. Volt egy lelkileg igen nehéz időszaka az életemnek, amikor sokat imádkoztam, és bár hívő vagyok, ez nem jellemző rám napi szinten. Minden nap betértem az útba eső kis templomba. Hirtelen az egyik délután behívott az akkori igazgatóm, és közölte, be kell ugranom a Muzsika hangjaiba, mint Maria Reiner. Pontosan tudom, hogy ez adott további erőt nekem a musicalek felé, és nem volt véletlen. Életem egyik legerősebb jele volt,hogy ezen az úton is kell haladnom tovább. Nagyon boldog vagyok, hogy a Musical Fesztiválon közvetíthetem a közönségnek azt a műfajt, ami nekem akkora boldogságot adott."
Jegyek rendelhetők a honlapon.

Hirdetés