Lindsey Stirling koncert

Jegyár: 
5.900 Ft - 14.900 Ft
Időpont: 
2015. július 4. 20:00 - szombat

Lindsey Stirling egy kivételes tehetségű amerikai hegedűművész, aki a klasszikustól a hiphop át a dubstepig kiválóan játszik. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít, produkcióját különleges, olykor akrobatikus tánckoreográfiával egészíti ki. Egyedi előadóstílusa több száz milliós youtube video nézettséghez, Billboard listát vezető dalokhoz, világszerte teltházas koncertekhez vezették. 2015. július 4-én, a Papp László Budapest Sportarénában végre a magyar közönség előtt is bemutatkozik virtuóz hegedűjátékával.

Stirling egy arizónai mormon közösségben nőtt fel, ahol tinédzserként kizárólag klasszikus zenei nevelésben részesült; a hegedű iránt érzett szeretete később se múlt el, fiatal felnőttként vígasztalást nyújtott neki, amíg az étkezési zavaraival küzdött. Szenvedélye segítette hozzá az új zenei világ megalkotásába, ahol a romantikus kelta népzene és a modernkor klasszikusai találkoznak a dance és elektronikus zene világával.

A közönség először 2010-ben, az America's Got Talent tehetségkutató műsorban talákozhatott vele, ahol egészen a negyeddöntőig jutott. Produkciói mind a zsűri, mind a közönség tetszését elnyerték, egyszerűen csak „hiphop hegedűs”-nek hívták. Mikor kiesett a versenyből, úgy érezte, hogy ez volt a legjobb dolog, ami történhetett vele, mivel a visszautasítás csak megerősítette a saját magában való hitét. Továbbfolytatta azt, amit a műsorban elkezdett. Valamit, ami más. Valamit, amit még korábban nem láttak.

Lindsey azonos nevű debütáló albumán 12 saját dal található, többek közt a”Crystallize” című sláger is, amellyel berobbant a köztudatba. Az album Németországban, Lengyelországban platinalemez, Svácjban pedig aranylemez lett, vezette a Billboard Dance/Elektronikus-, valamint a Klasszikus album listáját, és a Billboard Top 200-as listáján 22. helyezést érte el.
2014-ben jelent meg új, “Shatter Me” című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának 2. helyén nyitott! A lemezen található dalok többsége Lindsey saját dalai, de közös szerzemények is szereplenek rajta, például a Grammy győztes Halestorm énekesével, Lzzy Hale-vel és az amerikai The Voice második helyezettjével Dia Framptonnal, a Meg & Dia-ból.

A színpadon Stirling kecses, mint egy balerina, de hatása őrjítő, mint egy rave tündér, úgy varázsolja el a közönséget. Lindsey a modern, független művész példája, aki szimbiózisban van rajongóival; kérésükre készítette el az Operaház fantomja és a Trónok harca, valamint a Zelda, a Pokemon és a Skyrim számítógépes játékok egyedi feldolgozását, de Michael Jackson és Rihanna is szerepel a repertoárjában.

Szabadidejében motivációs beszédeket tart, saját példáján és zenéjén keresztül mutatja be a fiataloknak, hogy mindig bízzanak magukban! "A zenei stílusom tükrözi személyiségemet, melyen keresztül remélem mindenkihez eljut az üzenetem: ne féljünk önmagunk lenni!" – nyilatkozta Lindsey, és hozzátette - "Minden zeném egy spontán reakció arra, ami éppen körülöttem zajlik."