Átlagos lengyelek

Helyszín: 
Időpont: 
2009. július 24. 0:00 - péntek - 2009. augusztus 14. 0:00 - péntek

Mindennapi életünkben sok sztereotípia él - vannak sztereotíp elképzeléseink népekről, nemzetekről is. A skót viccek erre igen jó példák. Megfordult már a fejünkben "milyenek a lengyelek? - milyen az átlag lengyel?" Egy lengyel női fotópáros (Monika Bereżecka, Monika Redzisz) "Átlagosak" – fotó projekje választ adhat az előbbi kérdésünkre.

A Platán Galériában bemutatásra kerülő „Átlagosak” című fotó projektjük 2008-ban készült a Duży Format (a Gazeta Wyborcza, vezető lengyel napilap hetente megjelenő melléklete) megrendelésére. „Nem definiáltuk, kit tartunk „átlagos lengyelnek”. Azoknak a jelentkezését vártuk, akik olvastak erről az akciónkról az újságban, és „átlagosnak” nevezték magukat. Közel százan jelentkeztek, családok, párok vagy egyedülállók egész Lengyelország területéről. 30 személyt választottunk ki. Mindegyik fotó a jelentkezők saját otthonában készült.”

A kiállítás még megtekinthető 2009. augusztus 14-ig, keddtől péntekig 11.00 és 19.00 óra között (Platán Galéria Budapest , VI. Andrássy út 32.).

Hirdetés