2018. február 19. - hétfő

Palláné Benkő Éva fotókiállítása

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. július 24 - 2009. augusztus 31
Palláné Benkő Éva

Turista utak. Sokan vannak, akik úgy érzik, meg kell örökíteni - de mit is, kit is? A tájat, az embert, az ismerőst, az ismeretlent? Ellesett pillanatot vagy  egy jellegzetességet tükröző beállítást? Egy  magát hobbi fotósnak valló hölgy Palláné Benkő Éva így vall magáról: Hobbim az utazás, melyhez, mint élményrögzítő tevékenység kapcsolódik a fotózás. A fényképezést nem tanultam, s nem vagyok tagja fotóklubnak sem.

A VAM Art & Design Galériában látható fotóin - itt és most keretei között, egy-egy kivételtől eltekintve - tudatosan kerüli, hogy a rögzített képen személyek legyenek, nem híve sem az "ellesett", sem a "pózolós" emberábrázolásnak. Kedvelt témái az épület részletek, ablakok, falak, lépcsők, rusztikus felületek, érdekes formák, kontrasztos színhatások, vízfelületi tükröződések. Vonzzák az egyszerű, letisztult formák, de az anyagszerűség változatosságai is. Az utóbbi néhány évben a látottak képeslapszerű dokumentálása mellett a "szösszenetek" megörökítésére is törekszik. Mint mondja, turistaként ritkán adódik alkalma a motívumok optimális rögzítési körülményeinek (nézőpont, fényviszony) megválasztására, vagy témavariációk elkészítésére.

Palláné Benkő ÉvaPalláné Benkő Éva

2008 őszéig készült képei - így a jelenleg kiállítottak is - analóg géppel készültek.
2009. augusztus 31-ig látható a VAM Art & Design Galériában (V. Váci utca 62-64.) Palláné Benkő Éva fotókiállítása.

Megtekinthető: hétfő - szerda - csütörtök - péntek: 8-16 óráig, kedd: 13-16 óráig.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.