2018. április 21. - szombat

Lucja Radwan kiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. augusztus 26 - 2009. szeptember 10
Lucja Radwan: Melk

Lucja Radwan osztrák festőművész képeiből nyílik kiállítás a Művészetek és Irodalom Házában augusztus 26-án 19 órakor. A Pécsett bemutatott olajfestményeinek vezérfonala és fő témája a keletkezés, létezés, megváltás. Az OPUS Alapítvány „Határtalan Misztériumok” című kiállítása az életmű nagyobb részével ismerteti meg a látogatót.

Lucja Radwan osztrák festőművész fiatal kora óta fest. Tehetségét Krayem Maria Awad és Kornis György akadémista mestereknél képezte tovább. Jelen kiállítás művészetének három metszetébe ad betekintést.

A művésznő szenvedélyes akvarellista. Ezzel a technikával adja vissza a fény és a színek gyengéd szövedékeinek sajátos látásmódját. Csodálatos tájképein, mint például az ausztráliai tanulmányútján festetteken is, az emberi kéz okozta sebeket kívánja ecsetjével begyógyítani. Természeti környezetükben elmélkedhetünk néhány osztrák kegyhely, mint például a melki apátság vagy a szerviták kolostorának titokzatos sugárzásán.

Pécsett bemutatott olajfestményeinek vezérfonala a keletkezés, létezés, megváltás „határtalan misztériuma”. Formabontó megformálással invitál a Világ keletkezésétől az Élet vízben eredő építőkövein keresztül az Égi utazásig. A kiállított akrill képei az emberi kapcsolatok, érzések spontán fantázialeképezései. Képeinek szétfolyó határai és arányai különleges álomvilágba vezetik a nézőt. Rendkívüli technikával szól az anyai szeretetről, de akár az összetűzésekről is.

Lucja Radwan: MelkLucja Radwan: Melk

Első magyarországi bemutatkozása Jósvafőn volt. Művészetét a világ számos országában ismerik, így például Lengyelországban, Ausztriában, Japánban, Izraelben, USA-ban, Svájcban, Koreában, Itáliában, Ausztráliában, Törökországban. Többek között az Ausztria Képzőművészei Schönbrunn Kastély szakegylet tagja. Hat nemzetközi díja mellett arra a legbüszkébb, hogy képei helyet kaptak II. János Pál pápa gyűjteményében is.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.

Vár

Új kiállítás nyílt 2018. április 12-én a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában.

Roman Mihajlov: A realitás égési sebei

A Permanens forradalom című kiállítás a kortárs ukrán képzőművészetet mutatja be több művészgeneráció alkotásain keresztül.