2018. szeptember 24. - hétfő

Interaktív kapcsolatok ismeretlen személyekkel és mozgatható szobrokkal

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. október 3 - 2009. október 11

Kelle Antal ArtFormer különleges munkája látható a Szépművészeti Múzeumban szombaton nyíló, Nexus című kiállításon. A Design Hét programjához kapcsolódó, csaknem 6 méteres, interaktivitásra épülő mobil szoborpárt bemutató tárlat egy hétig látható a múzeumban.

Kelle Antal ArtFormer munkáival a közelmúltban Dessauban a Bauhaus Kandinsky/Klee Mesterházában rendezett kiállításán találkozhatott a közönség, azt követően pedig itthon a Magyar Szabadalmi Hivatal Kiállítótermében. A 2009-es Design Hétre készített és a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz Csarnokában felfüggesztett, nagyméretű figurái több személy együttes interaktivitását teszik lehetővé és a jelenkori, legprogresszívebb technológiai lehetőségeket felhasználva készültek. A közel 6 méter magasságú, a tér egészét használó mobil szoborpár az interaktivitás szintjét tekintve egyedülálló a művészet történetében. A szobrokat a múzeum látogatói közvetlenül alakíthatják, míg mások két távoli helyszínről – Iparművészeti Múzeumból és Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről – figyelhetik, és terminálon vezérelve mozgathatják az alkotásokat. A különböző indíttatású indirekt viselkedések és reakciók néha játékra, máskor együttműködő elfogadásba vagy éppen elutasításba adnak lehetőséget.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.