2018. április 21. - szombat

Interaktív kapcsolatok ismeretlen személyekkel és mozgatható szobrokkal

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. október 3 - 2009. október 11

Kelle Antal ArtFormer különleges munkája látható a Szépművészeti Múzeumban szombaton nyíló, Nexus című kiállításon. A Design Hét programjához kapcsolódó, csaknem 6 méteres, interaktivitásra épülő mobil szoborpárt bemutató tárlat egy hétig látható a múzeumban.

Kelle Antal ArtFormer munkáival a közelmúltban Dessauban a Bauhaus Kandinsky/Klee Mesterházában rendezett kiállításán találkozhatott a közönség, azt követően pedig itthon a Magyar Szabadalmi Hivatal Kiállítótermében. A 2009-es Design Hétre készített és a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz Csarnokában felfüggesztett, nagyméretű figurái több személy együttes interaktivitását teszik lehetővé és a jelenkori, legprogresszívebb technológiai lehetőségeket felhasználva készültek. A közel 6 méter magasságú, a tér egészét használó mobil szoborpár az interaktivitás szintjét tekintve egyedülálló a művészet történetében. A szobrokat a múzeum látogatói közvetlenül alakíthatják, míg mások két távoli helyszínről – Iparművészeti Múzeumból és Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről – figyelhetik, és terminálon vezérelve mozgathatják az alkotásokat. A különböző indíttatású indirekt viselkedések és reakciók néha játékra, máskor együttműködő elfogadásba vagy éppen elutasításba adnak lehetőséget.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.

Vár

Új kiállítás nyílt 2018. április 12-én a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában.

plakát

A DYAN cipőmárka a tavaszi-nyári szezonra egy exkluzív kapszula kollekcióval készült, amelyet a Fifty Pairs of Shoes bloggerével közösen álmodott meg.