A Rózsavölgyi Szalon a Benczúr Kertben

Valami csaj(ok) – Pokorny Lia, Őze Áron (Rendező: Németh Kristóf)

Egy középkorú férfi nősülni készül. Elhatározza, hogy végigjárja élete nagy szerelmeit. Az első – az első szerelem. A második az érzéki. A harmadik a különleges. A negyedik – az igazi. Mindegyikkel hasonló szállodai szobában találkozik – más-más városban. Azzal szembesül: a nők sokkal többet érnek nála.
Az összes nőt Pokorny Lia játssza – a férfit pedig Őze Áron.

Neil Labute vígjátékát Magyarországon a Rózsavölgyi Szalon mutatta be először.
Pokorny Lia az előadásról: „Mindegyik nővel az az érzésem, hogy amikor a férfi találkozott vele, azt érezte, végre megérkezett. Aztán mindig jött egy hiány, valahogy sosem a teljességet élte meg a kapcsolatban, hanem menekült az egyik kapcsolatból a másikba. Azon gondolkodom, hogy amikor szerelmesek vagyunk, tulajdonképpen kit vagy mit szeretünk? Azt, ami van, vagy azt, ami nincs? Abba vagyunk szerelmesek, aki ott áll, vagy abba a hiányba, ami nincs meg benne, csak keresünk hozzá egy alanyt? Ez a színdarab azt mutatja meg, hogyan nem szabad párkapcsolatban élni.”
Őze Áron az előadásról: „A jelenetek alatt kiderül, hogy a férfinak lelkifurdalása van, nem úgy lett vége ezeknek a kapcsolatoknak, ahogy szerette volna. Mind a négy nőnek elmondja, hogy mielőtt megházasodik, szeretne valamit tisztázni, valamit rendbe rakni. A nézők jól fognak szórakozni. A darab édes és helyes helyzetek halmaza, de ott van a komoly tartalom is, hogy mindig belecsúszunk ugyanazokba a hibákba.”

Előadás a Benczúr Kertben: 2018. július 25. 20.30 (esőnap: július 26.)