2019. január 21. - hétfő

Orgonavarázs egész augusztusban

Kinyomtatom...
plakát

A Filharmónia Magyarország nyári sorozata augusztus 31-ig az ország egész területére elviszi az orgona által nyújtott különleges hangulatot.

Idén augusztusban ismét izgalmas zenei élményeket ígér az OrgonaPont koncertsorozat, melyben a hangszerek királynője varázsol csodás hangulatot a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára.

Az idei nyár sorozata nemcsak fantasztikus hangszerpárosításokkal kápráztatja el a közönséget, de teret kap a vokális kíséret is. Balatonlelle, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika, Kecskemét, éppúgy állomásai az OrgonaPontnak, mint Keszthely, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Szombathely, Tihany, vagy Vác.

32 kivételes hangulatú koncerten vehet részt a közönség az ország 18 városában.
Az idei évben a hangszerek mellett káprázatos hangú szólisták és kórusok éneke tölti meg a templomok tereit. A sorozat a teljesség igénye nélkül ismét olyan nagyszerű művészeket sorakoztat fel, mint Sebestyén Márta népdalénekes, Horváth István tenor, Szamosi Szabolcs és Tóka Ágoston orgonaművészek vagy a Szent Efrém Férfikar. Továbbá a Capella Quinqueecclesiensis kamarakórusának éteri hangja is színesíti majd a nyári esték hangulatát. Sebestyén Márta magyar népdalok és egyházi népénekek csodás muzsikája és Szamosi Szabolcs orgonaművész dinamikus, újszerű és sok színű improvizációi több városban is elvarázsolják majd a közönséget. A zeneszeretők az orgonakoncerteket olyan hangszerek párosításában hallgathatják meg, mint a trombita, a fuvola és ütőhangszerek.

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegypénztáraiban www.jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszíneken. További információk itt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Naomi Battrick szerint a nők alapvetően biztosítják a konfliktust.

Szabó Attila

Január 20-án, vasárnap 19 órától Szabó Attila és zenésztársai különleges lemezbemutató koncertre készülnek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a hajdúszoboszlói Kulturális Központban.

fotó Bíró István

A magyar kultúra napját köszöntve január 22-én.