2018. augusztus 21. - kedd

Orgonavarázs egész augusztusban

Kinyomtatom...
plakát

A Filharmónia Magyarország nyári sorozata augusztus 31-ig az ország egész területére elviszi az orgona által nyújtott különleges hangulatot.

Idén augusztusban ismét izgalmas zenei élményeket ígér az OrgonaPont koncertsorozat, melyben a hangszerek királynője varázsol csodás hangulatot a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára.

Az idei nyár sorozata nemcsak fantasztikus hangszerpárosításokkal kápráztatja el a közönséget, de teret kap a vokális kíséret is. Balatonlelle, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika, Kecskemét, éppúgy állomásai az OrgonaPontnak, mint Keszthely, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Szombathely, Tihany, vagy Vác.

32 kivételes hangulatú koncerten vehet részt a közönség az ország 18 városában.
Az idei évben a hangszerek mellett káprázatos hangú szólisták és kórusok éneke tölti meg a templomok tereit. A sorozat a teljesség igénye nélkül ismét olyan nagyszerű művészeket sorakoztat fel, mint Sebestyén Márta népdalénekes, Horváth István tenor, Szamosi Szabolcs és Tóka Ágoston orgonaművészek vagy a Szent Efrém Férfikar. Továbbá a Capella Quinqueecclesiensis kamarakórusának éteri hangja is színesíti majd a nyári esték hangulatát. Sebestyén Márta magyar népdalok és egyházi népénekek csodás muzsikája és Szamosi Szabolcs orgonaművész dinamikus, újszerű és sok színű improvizációi több városban is elvarázsolják majd a közönséget. A zeneszeretők az orgonakoncerteket olyan hangszerek párosításában hallgathatják meg, mint a trombita, a fuvola és ütőhangszerek.

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegypénztáraiban www.jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszíneken. További információk itt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Szamárfül Fesztiválon

Immár hetedik alkalommal változott óriási játszóházzá a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a Szamárfül Fesztivál idejére.

plakát

A TIANSEN melegít a bulin augusztus 29-én.

fotó Cser Dániel

Debreczeni Zita, Anger Zsolt és Nagy Zsolt a Jack Daniel’s rögtönzött grill partiján.