2019. február 19. - kedd

P. Mobil szuperkoncert a Barba Negrában

Kinyomtatom...
plakát

A színpadon lassan fél évszázada jelenlévő P. Mobil több generáció életének részévé vált.

Több ezer koncerttel és számos kiadvánnyal a háta mögött vívta sokszor kilátástalannak tűnő szélmalomharcát a korabeli kultúrhatalommal, mindezek ellenére a maguk által kijelölt úton „mentek tovább”; napjainkig a stúdió- és koncertalbumok, valamint különböző mozgóképanyagok mellett sorra jelentek meg a P. Mobil elfeledettnek hitt, értékes kiadványai, amelyek félreérthetetlen üzenetet közvetítenek: az Örökmozgó nem áll meg.

A Schuster Lóránt vezette formáció Sárvári Vilmos gitárossal, Baranyi László énekessel, Szebelédi Zsolt dobossal, Tarnai Dániel basszusgitárossal, és Szabó Péter billentyűssel 2017-ben vadonatúj stúdióalbummal jelentkezett. A lemezmegjelenést megelőző Főnix éjszakája címet viselő korábbi turné, de a borító tanúsága szerint is tetten érhető a kapcsolat a „gonosz nagy madár” és a Csoda történt madara között, amely fontos mondanivalót közvetít. S, hogy a P. Mobil tarsolyában maradt még közlendő e témában, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a turné befejeztével – a tervek szerint – napvilágot lát a Csoda történt lemezanyagának második része is. S, hogy a nagyérdemű addig sem maradjon friss kiadvány nélkül, a koncert napjára időzítve, Veletek címmel megjelenik egy háromszámos single CD (Nélküled, Az andocsi Máriához, Fellegajtó nyitogató), valamint a maga idejében ki nem adott 1978-as Első nagylemez, mindjárt hagyományos dupla korongon. 

A zenekar erőfeszítéseit számos hazai, illetve határainkon túli rendezvény sikere is visszaigazolja; ezek közül kiemelkednek az immár hagyománnyá vált, évről-évre több ezer fő előtt megtartott budapesti nyári nagykoncertek, amelyek a zenekar fővárosi, illetve vidéki rajongóinak is egyfajta találkozóivá lettek.
2018. augusztus 11-én 19 órától az Örökmozgó a Csoda történt turné keretében – ezúttal – a Barba Negra Trackben (1117 Budapest, Neumann János u. 2.) dübörög majd. Meghívott vendég (18 órától) a Radar zenekar.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Müller Péter Sziámi AndFriends az A38 hajón, sztárvendég Ónodi Eszter, az év színésznője.

Magna Cum Laude

Karrierjének két évtizedes jubileumát, különlegesnek ígérkező téli mulatsággal ünnepli a Magna Cum Laude zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.