Gyermekmosolyok hétvégéje

Immár hetedik alkalommal változott óriási játszóházzá a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a Szamárfül Fesztivál idejére.

Augusztus 17-19. között az időnként esős időjárás ellenére közel 10.000 látogatót vonzó rendezvény ismét bizonyította, hogy koncepciójában és kínálatában egyedülálló a gyermekfesztiválok között. Mintegy 100 ingyenes programot kínált kicsiknek és nagyoknak a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Szamárfül Fesztiválon.

Fantasztikus látni, hogy a gyerekeknek mekkora örömöt okoz már az is, hogy a belépéskor ajándék szamárfület kapnak, és akkor a rengeteg programról még nem is beszéltünk! Azt gondolom, méltó zárása volt a nyári szünetnek a fesztivál – összegzett Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.  
A fesztivál keretében nyílt meg Dániel András illusztrátor kiállítása a Kemence Galériában, A ceruzák titkos élete címmel. A Kufli-sorozat alkotója a közönségtalálkozón felolvasott a még meg nem jelent legújabb meséjéből is – a gyerekek legnagyobb örömére.

Sokan fotózkodtak a szamárcsalád hátán ülve és készítettek emlékeket a kézműves foglalkozásokon, a Laboda Műhelyben például közel 100 kaleidoszkópot alkottak a résztvevők. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület jóvoltából a gyerekek simogathattak pónit, gekkót, bárányt és további állatokat, sőt, a legbátrabbaknak még a fejére is tettek egy csincsillát!

Gyerekek és felnőttek is kíváncsian fürkészték a múlt századelő játékait a Molyoldán, és különösen népszerű volt többek között a Pagony Mesebirodalom kínálata, a Ringató és a Szamárfüles STEAM-játszótér az ÉlményMűhellyel. Az egyik legjobban várt program a Színjáték-automata volt, ahol közel 200 színészdiploma került kiosztásra az ifjú színésztanoncok számára. 

A fellépők és a látogatók is jelesre vizsgáztak időjáráshoz való alkalmazkodásból, hiszen egy-egy zápor után újra megtelt élettel a Negyed, de közben sem unatkozott senki, Szalóki Ági koncertje például az eső miatt egyedi hangulatú kuckókoncertté alakult, hatalmas sikert aratva. Így mindenki egyetértett abban, hogy szamárság lett volna otthon maradni!