Kajakocsival gurult be a Nosalty is a VIII. Food Truck Show-ra

Lezajlott a nyolcadik Food Truck Show a Kincsem Parkban, a Nosalty pedig ígéretéhez híven főzött, jótékonykodott, végigette a kínálatot, zsűrizett, és szakavatott segítséggel győztest hirdetett.

2018. szeptember 7. és 9. között került sor a Food Truck Show későnyári felvonására, ami ezúttal az indiai konyha bűvöletében került megrendezésre - most először gördült be a Nosalty x ízHUSZÁR saját furgonja, ahol kétféle étel készült: vajas csirke és vöröslencsés dhal, a teljes bevétel pedig a Tábitha ház gyermekhospice alapítványának került felajánlásra.

A Nosalty kapta az ételkóstolás és zsűrizés tisztjét is, sőt, olvasóik a www.nosalty.hu/fts oldalon keresztül is szavazhattak az egyes ételekre. A zsűritagok közel 50 food truck speciálisan erre az eseményre készített indiai fogását kóstolták végig autentikus szakmai segítséggel, Allen Diwannal, aki elismert indiai séf, és saját főzőkurzusokat is tart.

„Azt mondhatom, hogy tényleg voltak jó próbálkozások az indiai street food megálmodására, de azokat kerestük igazán, akik az utcai ételek műfaját gondolták újra autentikus, indiai ízekkel. Persze a feladat nem volt egyszerű, mégis szép számmal akadtak olyan truckok, akik időt és energiát nem sajnálva, minden kreativitásukat beleadva nyűgöztek le minket indiai ízvilágú street foodjukkal” – mondta Hering András, a Nosalty és az ízHUSZÁR magazin főszerkesztője az eredményhirdetést követően.

A VIII. Food Truck Show Budapest szakmai díját 'India ízei' kategóriában a zsűri egybehangzó véleménye szerint a Meat & Sauce csapata kapta - ők indiai fűszerezésű lecsót készítettek kétféle húsgombóccal, csicseriborsóval, kápia paprikával. Köszönet jár az agár- és lóversenyek, zenei programok élményéért és persze minden beguruló truck munkájáért, azért, hogy nyitottak voltak az új, az indiai ízvilág felé, és hogy újragondolták street food fogásaikat!