2018. október 17. - szerda

Dennis Martin: A pápanő

Kinyomtatom...
jelenet

Musical Hargitai Iván rendezésében, bemutató szeptember 29-én, szombat este a József Attila Színházban!

Magyarországi bemutató – Donna W. Cross világhírű regénye nyomán.
Időszámításunk szerint 814-ben járunk; egy olyan korban, ahol a nőknek csak egy sorsuk lehet: dolgozni, sok-sok gyereket szülni és fiatalon meghalni. De Johannának, az Ingelheim városában született fiatal nőnek mást diktál a hite. Férfinak adja ki magát és Johannes testvérként beáll a fuldai bencés rendbe, ám inkognitója hamarosan veszélybe kerül, ezért kénytelen Rómába menekülni. Miközben egyre magasabbra jut az egyházi hierarchiában, újra és újra szembesül a kérdéssel, hogy kinek adja a szívét: istennek vagy annak a férfinak, akit szeret. A döntés azonban kikerül a kezéből, mikor I. Sergius pápa meghal, és őt nevezik ki utódának…
Van-e joga egy tehetséges nőnek karriert csinálni a IX. vagy XXI. században? Van-e lényegi különbség a nők IX. és XXI. századi megítélése között?

A Pápanő (Dennis Martin: Die Päpstin) magyarországi bemutatóként debütál a József Attila Színházban 2018. szeptember 29-én. Nem is csak a szerző, de a német kortárs musicalirodalomnak is első darabjaként kerül a hagyományosan – s talán a más nyelvterületeket méltó módon bemutató művek hiányában – az angolszász zenés színházat kultiváló hazai nézők elé.

Dennis Martin: Die Päpstin - A pápanő (musical)
Fordította Perczel Enikő, dalszövegek Galambos Attila
Johanna: Csonka Dóra / Török Anna
Fiatal Johanna: Magyar Jázmin / Palugyay Sára / Pásztor Borbála Kinga
Fiatal Johannes: Réthy-Hudák Erik / Rigler Márton
Kamasz Johannes: Monori Dominik / Szentirmay Márton
Aeskulapius: Fila Balázs
valamint Jónás Andrea, Chajnóczki Balázs, Szilágyi Katalin, Blazsovszky Ákos, Vaszkó Bence, Kristóf Tamás, Tóth Sándor, Ömböli Pál, Zöld Csaba, Fekete Réka Thália, Betz István, Előd Álmos, Holczinger Szandra, Korponay Zsófia.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Makai Eszter

Kertész Mónika és Halász Gábor a Bethlen Téri Színházban.

plakát

Kilenc új spanyol filmalkotást mutat be az Uránia Nemzeti Filmszínház a 2018-as Spanyol Filmhét keretében.

plakát

A fesztivál a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel kortárs táncművek bemutatását, a műfaj rajongóinak nagy örömére.