V4 - Fenntartható Design kiállítás

Közös jövőkép a visegrádi országokkal.

A LAONI Design stúdió egyre több olyan tervezővel dolgozik együtt, akik az organikus design hívei. Hasonló témában rendeztek már sikeres kiállítást, ebben az évben viszont a Design Hét Budapest 2018 programsorozatához kapcsolódva a fókuszt a szűkebb környezetünk, a Visegrádi Négyek tervezőinek munkáira helyezik.

A kiállítás célja a fenntartható design fő irányzatainak bemutatása a térség sikeres fiatal designereinek - öltözék- és tárgytervezőinek - munkáin keresztül. Az öko design fogalmára nincs egyértelmű, pontos definíció, többféle hozzáállás, megközelítés létezik. Így a meghívott kiállító tervezők és kollekcióik ennek megfelelően különböző irányzatokat képviselnek (upcycling, recycling, fair trade), melyek egymással összhangban egy teljes képet nyújtanak a látogatóknak. Az esemény fókuszában az öltözékek mellett ékszerek és egyéb design tárgyak állnak.

A rendezvénnyel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ez a fajta tudatos gondolkodás ma már elengedhetetlen része az élhető jövőhöz vezető útnak.
A kiállítást 2018. október 9-én 19 órakor Mengyán Eszter újságíró, fenntartható divat blogger nyitja meg. A kiállítás november 3-áig látogatható hétfő-szombat: 10:00-19:00 óráig.
KLAUZÁL 1 design store and cafe - 1072 Budapest, Klauzál tér 1.