Hiánypótlás szélesvásznon - indul a CINEMA NICHE

Az első alkalom október 28-án, vasárnap lesz, az első film az El Club.

A CINEMA NICHE egy havonta jelentkező vetítéssorozat, ahol a hazai mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni szélesvásznon, egy alkalommal, magyar felirattal. A chilei Pablo Larraín a Berlinálén a Zsűri Nagydíját elnyert mesterművével, az El Club című film vetítésével indul a havonta jelentkező vetítéssorozat, a NICHE, melynek szervezői közösséget szeretnének építeni.

Donáth Péter és Bognár Péter ötletgazdák régi vágya valósul meg a CINEMA NICHE (ejtsd: nís) vetítéssorozattal. Donáth a projekt elindításának okairól így mesél:
"Célunk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni. Olyan filmeket vetítenénk, amik moziélményként működnek a legjobban (szélesvászon, jó hangminőség, közösségi élmény) és eddig nem volt rá lehetőség, hogy moziban lehessen látni őket. Igyekszünk majd bemutatni az elmúlt évek legjobb mozikból kimaradt filmjeit, és azokat a friss filmeket is, amiket vagy csak valamelyik streamszolgáltatón vagy még ott sem lehet látni itthon." 

A CINEMA NICHE bemutatja
Pablo Larraín: EL CLUB (The Club/A klub)
Dátum: 2018. 10. 28. 19:00 h
Helyszín: Corvin Mozi / Karády terem
Hossz: 98 perc
Vetítés nyelve: eredeti spanyol hang, magyar felirattal
13 méter széles nagyvásznon
minden jegy mellé jár a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány

A neves chilei rendező, Pablo Larrain negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. A cselekmény Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol az addig titkolt titkok, bűnök egyszer csak kitudódnak, felszínre törnek.
Díjak és jelölések:
    Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2015) - Zsűri Nagydíja: Pablo Larraín
    Golden Globe-díj (2016) - Legjobb idegennyelvű film jelölés
    Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2015) - Arany Medve jelölés: Pablo Larraín
“Ez egy olyan önkéntes börtön, amelyet megszégyenült papok hoztak létre. Ennek a furcsa klubnak nyitva az ajtaja, ki-be lehet sétálni. Semmi nem tartja őket benn, mégse mennek sehová. Csak így tudják a külvilág megvetését maguktól távol tartani. (…) Ám amikor egy váratlan incidens felkelti a feletteseik figyelmét, a klub tagjainak komoly fejtörést okoz, miképp lehetne az ügyet szőnyeg alá söpörni.” Pablo Larraín (Interjú az Indiewire magazinban)

Jegyvásárlás itt.
A chilei Pablo Larraín készített szürreális thrillert szerzőjét meggyilkoló zeneműről (Fuga), krimit Pablo Neruda költőről (Neruda), érzékeny portréfilmet Jackie Kennedyről (Jackie), trilógiát a Pinochet-diktatúra világában élő kisemberekről (Tony Manero, Post Mortem, No)  és sorozatot drogkartelcsaládok rivalizálásáról (Szökevények). A mi kedvencünk tőle mégis a semmihez sem fogható látványvilágú El Club, amit 2015-ben a Berlinalén a Zsűri Nagydíjával jutalmaztak.
A CINEMA NICHE a közösségi oldalakon // Itt az aktuális saját vetítések információin kívül ajánlókat is lehet majd találni más, a mozikban látható különleges filmekről.
A CINEMA NICHE az NKA támogatásával valósul meg.
Vizuális arculat: de_form stúdió.