2019. január 16. - szerda

LEN-IN MÁNIA az Emlékpontban

Kinyomtatom...
plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

November 9-én, pénteken nyílik LEN-IN MÁNIA címmel az Emlékpont legújabb kiállítása a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal közös tárlat megnyitóján Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója köszönti a vernisszázs résztvevőit, Dr. Udvardy Csaba sebészorvos Lenin szobor átiratait és a szocreál korszak Lenin-kultuszát Dr. Szűcs György, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese mutatja be.

A 2019 február végéig látogatható kiállítás egyrészt az államszocializmus évtizedeinek hazai Lenin-ábrázolásait – a közismert szovjet reprodukcióktól, a magyar művészek alkotásain keresztül egészen az ikonikussá vált vásárhelyi „trónoló" Leninig – veszi górcső alá, másrészről Udvardy Csaba vizuális gegjei és az alkotások címadásában megjelenő szójátékai a kommunizmus által felépített személyi kultusz jelképrendszerét fordítják ki és teszik Lenint (ismét) a kortárs popkultúra részévé.

2018. november 10 – 2019. február 24.
Hódmezővásárhely, Emlékpont (Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 34.)
A kiállítás november 10-től 2019. február 24-ig látogatható.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 1 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Tomasz Piars legújabb festményei. Kiállítás megnyitó január 12-én, szombaton 19.00 órakor.

plakát

Gőbölyös Luca kiállítása 2018. január14 - február 1. - 2B Galéria.

a kiállítás

Az Art Market Budapest nagy örömmel és büszkeséggel jelenti be, hogy a Magyar Foundation of North America 2018-2019-ben is megrendezi a Hungary Emerging programját.