2019. február 23. - szombat

Lewis Carroll – Bodor Panna: Alíz Csodaországban

Kinyomtatom...
plakát

A HöKöm Projekt előadása a Karinthy Színházban.

Alíz tízéves lett. A család összegyűlik, hogy megünnepeljék a kislányt, ám az ünnepség nem éppen úgy alakul, mint ahogy azt Alíz édesanyja megálmodta. Különös események veszik kezdetüket, melyek egy olyan birodalomba kalauzolják a kislányt, amelyben semmi nem úgy történik, mint ahogyan azt megszoktuk. Ebben a világban mások a szabályok, és másképp telik az idő. A kedves, olykor ismerősnek tűnő Csodaországbeli lakók végigkísérik Alízt egy viszontagságokkal teli úton, hogy aztán megküzdjön ellenségével, és ezzel végleg jobbá tegye Csodaországot. Hiszen Alíz szép lassan rádöbben, Csodaország éppen olyan, amilyenné teszi. Úgyhogy nekilát.

Előadások: december 14., 15.
Bodor Panna adaptációjában a gyerekek egy olyan utazáson vehetnek részt Alízzal, amely csodálatos tájakon vezet keresztül, humorban gazdag szereplőkkel kísérve, hogy együtt mentsék meg Csodaországot. Hiszen Csodaország van, volt, és lesz. Csak merd kitalálni.

Alíz: Koltai Vivien
Anya / Tigrisliliom / Szív Királynő: Balázs Andrea
Apa / Subidú / Kalapos / Szív Király: Inoka Péter
Nagypapa / Subidam / Macska / Április Bolondja: Elek Ányos
Mari mama / Százszorszép / Pikk Hercegnő: Széplaki Szilvia
Gizi mama / Ibolya / Hernyó / Pikk Kilences: Szabó Sára
Léna / Nyúl / Szomorúfűz / Mormota: Kelemen Tímea
Dramaturg: Balázs Júlia, díszlet: Kovács Dorottya
Zene: Nyitrai László
Rendező: Kovács Henrietta
Az előadásban elhangzik részlet René Descartes: Az értekezés a módszerről c. művéből, illetve Pilinszky János: Kalandozások a tükörben c. verséből.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2019. február 26-án egy brutális, egyúttal brutálisan szórakoztató horrorvígjátékot, a Hullajót hozzák el egy egyszeri vetítés erejéig, a Pólus Mozi Klasszik Filmklubjának égisze alatt.

jelenet

A Feledi Project előadása 2019. február 18-án.