A harmadik adventi gyertya meggyújtása a Városháza parkban

Közeledik a karácsony, és advent utolsó előtti hétvégéjén is megtelik élettel a Városháza park a belváros szívében.

Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron ezen a hétvégén is elsősorban a gyerekekre és családokra fókuszálunk színes programjainkkal, amelyek egészen december 23-ig várják a kilátogató fővárosi kicsiket és nagyokat.
A budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza Parkban, a Tarlós István főpolgármester fővédnökségével rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár harmadik adventi hétvégéjének programsorozata már péntek délelőtt megkezdődik.

11 órakor a Fővárosi Nagycirkusz Tanulj cirkuszt! című különleges, játékos programjával várja a gyermekeket a karácsonyi vásáron, ahol megismerkedhetnek a cirkuszi kellékekkel, sőt artisták segítségével ki is próbálhatják azokat. December 14-én este 19 órától pedig a hazai könnyűzenei életben egy igazi kuriózumnak minősülő énekes, Petruska, koncertjét hallhatja a nagyérdemű. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző előadó, minimalista formációja meglepő erővel tölti be a színpadokat. 
Másnap, szombaton 11 órától, ahogy már megszokhatták, gyerekek lepik el a vásár fűtött hüttéjét, ahol az Aranyszamár Bábszínház Régi karácsony című bábelőadását tekinthetik meg. Az előadás után pedig karácsonyi kézműves foglalkozásra és Bibliai meseolvasással várjuk őket a hütte egy szegletében. 17 órától a 2017-ben alakult háromfős zenekar, a Dóka Attila Akusztik ad bensőséges koncertet a téli fesztiválon, majd 19 órától a Valami swing együttes ejti ámulatba a közönséget jazz és swing dalaival.
December 16-án, advent harmadik vasárnapja ismét egy bábjátékkal indul, a Portéka Színpad Decemberi csillagok című alkalmi műsorában ünnepi díszlettel (karácsonyfa, hóember), adventi koszorú gyertyafénye mellett, hangulatos zenei aláfestéssel invitálja betlehemes játékra a gyermekeket. Az előadás után ismét kézműves foglalkozást és Biblia meseolvasást tartunk a fűtött hüttében a kisebbek számára. Délután 16 órától a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói adnak betlehemes műsort.
17 órától a Deák téri Egyházközösség zenekarának közreműködésével gyújtják meg a harmadik gyertyát a főváros legnagyobb adventi koszorúján. A ceremónián Cselovszky Ferenc, a Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Egyházközségének lelkésze mond ünnepi áldást.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!
A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben itt tájékozódhatnak.
December 14. (péntek)
11:00 – Tanulj cirkuszt!
19:00 – Petruska – koncert
December 15. (szombat)
11:00 – Aranyszamár Bábszínház: Régi mese – bábelőadás
12:00 – Karácsonyi kézműves foglalkozás és Bibliai mesesarok
17:00 – Dóka Attila Akusztik – karácsonyi koncert
19:00 – Valami Swing – koncert
December 16. (vasárnap)
11:00 – Portéka Színház: Decemberi csillagok – bábjáték
12:00 – Karácsonyi kézműves foglalkozás és Bibliai mesesarok
16:00 – A Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak betlehemes játéka
17:00 – Harmadik adventi gyertyagyújtás