Mi vagyunk a Grund!

Dés László koncert a Papp László Budapest Sportarénában.

A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. De az utóbbi években történt valami, ami teljesen megváltoztatta a róla kialakított képet. Kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival, leült a zongorához, és énekelni kezdte az új és a már régóta ismert számokat. Koncertturnéjával hatalmas sikerrel járta körbe az országot.

November elején jelent meg legújabb lemeze „az Éjféli Járat” címmel, és ez ad alkalmat egy nagy, ősbemutató koncertre a Papp László Budapest Sportarénában 2018. december 29-én. Dés Lászlónak ez az első szerzői lemeze, melynek zenéit ő maga szerezte, de minden szöveget más-más dalszövegíró írta – Müller Péter Sziámi, Bródy János, Grecsó Krisztián mellett természetesen hallhatunk Geszti Péter, Bereményi Géza, Nemes István vagy Parti Nagy Lajos szövegeket is.

A koncert címadója nem véletlenül a „Mi vagyunk a Grund!”. Ezen a nagyszabású előadáson az új dalok mellett sorra felcsendülnek Dés László musicaljeinek, A dzsungel könyve, a Sose halunk meg, a Valahol Európában és A Pál utcai fiúk népszerű számai. Ez utóbbi emblematikus dala a „Mi vagyunk a Grund!”. Erre az alkalomra vendégeket is hív a maestro, hogy minél hitelesebben szólaljanak meg a zenés játékok dalai. És persze nem maradnak el a nagy Dés slágerek sem, A vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, Nagy utazás, Legyen úgy. Természetesen ezen az estén is hallhatjuk Dés virtuóz és lírai szaxofonjátékát is.

Dés László nagyszerű muzsikus társai a legjobb koncertzenészek közül valók. S hogy a hatás még teljesebb legyen, a dalok tolmácsolásában közreműködik Tóth Vera és a Budafoki Dohnányi Zenekar vonós együttese is.
Nem mindennapi zenei élmény várható 2018. december 29-én az Arénában.
Remélhetőleg a koncert végére mindnyájan úgy érezzük, hogy Mi vagyunk a Grund!
Dés László koncert
2018. december 29. (szombat), 20.00, Papp László Budapest Sportaréna
Jegyek itt kaphatók.