Fiataloknak vezényel Fischer Ádám a Müpában

Az intézmény elsősorban fiatalokat és családokat vár újévi matinékoncertjére.

A Prima Primissima díjjal nemrég kitüntetett karmester, Fischer Ádám vezényletével és lebilincselő ismertetőjével szólalnak meg A teremtés című oratórium legismertebb részletei a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar, a Magyar Rádió Énekkara és neves magyar szólisták előadásában.

Joseph Haydn oratóriuma, A teremtés többrétegű remekmű: élvezi kicsi és nagy egyaránt, több korosztálynak szól. A világ teremtéséről szóló mű a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy megelevenednek a madarak, a csúszómászók, ahogy megszületnek a tengerek, hegyek, folyók, ahogy Isten megteremti a Napot, a Holdat, a világosságot, végül pedig az embert.

A Müpa újévi koncertjéhez kapcsolódóan évről évre megrendezett, interaktív elemeket sem nélkülöző matinékoncerten az esti hangversenyen elhangzó mű leglátványosabb részletei szólalnak meg kiváló előadók jóvoltából, a világhírű Fischer Ádám vezényletével és fiataloknak szóló magyarázatával.

Fischer Ádám 2018 decemberében vette át a Prima Primissima díjat zeneművészet kategóriában. A karmester az elismeréssel járó pénzjutalmat a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának ajánlotta fel annak érdekében, hogy az együttes koncertmestere, Oláh Vilmos a következő Budapesti Wagner-napokon Stradivari-hangszeren játszhasson.

Újévi koncert fiataloknak
Haydn: A teremtés – részletek
2019. január 1., 16:00–18:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Ajánlott korosztály: 12–16 év
Közreműködik:
Rácz Rita (szoprán)
Megyesi Zoltán (tenor)
Cser Krisztián (basszus)
Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar
A Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)