Az utolsó tűzijáték - premier Földes Eszterrel és Udvaros Dorottyával

Január 8-án mutatják be Az utolsó tűzijáték című előadást a Bethlen Téri Színházban, Földes Eszter és Udvaros Dorottya főszereplésével.

A kétszereplős előadás a Bethlen és a Manna közös, Találkozások tehetségprogramjának újabb darabja; a rendező, Csábi Anna marosvásárhelyi rendező egyike a minden év tavaszán kiírt Találkozások-pályázat nyerteseinek.

Az utolsó tűzijáték - Találkozások tehetségprogram a Bethlen Téri Színház és a Manna produkciója Jens Christian Grøndahl és Alex Broun művei alapján.

Meddig tart a szülői hivatás, meddig anyja valaki felnőtt lányának?
Megtörténhet, hogy egy anya ne szeresse gyermekét?
Gyűlölheti, lenézheti egy gyermek a szüleit?
Bepótolható-e az anyai odaadás?
Lehet egy gyermek a meg nem valósult szakmai vágyak beteljesítője, vagy nem más, mint rivális, tolvaj? Létezik jó szülő-gyermek kapcsolat, ha két ellentétes mentalitású generáció egymásnak ennyire kiszolgáltatott?
Egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszony, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában. A lány óhatatlanul mindkét történetben továbbviszi a szülők bűneit, hiszen már maga is világra hozta a legújabb generáció egyik tagját.

Szereplők: Udvaros Dorottya, Földes Eszter
Díszlet: Ébner Aletta, Jelmez: Lokodi Aletta
Látványtervező mentor: Albert Alpár
Színpadi mozgás: Esterházy Fanni
Zene: Constatin Coada
Rendezőasszisztens: Fazekas Anna, Produkciós vezető: Gáspár Anna
Mentor rendező: Jordán Tamás
Rendező: Csábi Anna

Találkozások tehetségprogram:
2015 tavaszán indította útjára a Bethlen Téri Színház és a Manna a Találkozások tehetségprogramot. Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg 2016-ban: Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást mutatták be, azt követően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A második pályázat eredményeként jött létre az Egy fiú Boszniából Lazici Noémi, majd a Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című darab Cseh Judit rendezésében.
A 2017 tavaszán kiírt pályázat újabb két bemutatót eredményezett: az első nyertes, Vadász Krisztina Viszontlátás című rendezését 2018. január 17-én mutatták be, április 11-én, a költészet napján pedig egy versszínházi estre került sor Szívlapát címmel Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna rendezésében. A 2019-es év első felében két újabb bemutató készül a tehetségprogram keretében, ezek egyike Az utolsó tűzijáték.