Mindenki megvan?

Angster Mária sorozata a Spirit Színházban.

Személyiségünk mérhetetlenül összetett rendszerében gyakran eltévedünk, főleg, ha olyan nehézségekkel találjuk szembe magunkat, melyre nem számítottunk. A családban betöltött szerepünk, egy-egy közösségben vállalt pozíciónk nem csak örömöket és sikereket hozhat, de gyakran fájdalmakkal, csalódásokkal és kudarcokkal is jár. Ezen konfliktusok feloldása azonban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az a rendszer, melybe beleszülettünk vagy önként csatlakoztunk, megfelelően működjön. Ebben segít Dr. Angster Mária és a Spirit Színház közös törekvése, hiszen a célunk ugyan az: jóban lenni önmagunkkal, a családunkkal és környezetünkkel.

Dr. Angster Mária pszichológus, klinikai gyerek szakpszichológus és pszichoterapeuta 1978-tól foglalkozik a lélek, a szellem és a test harmóniájával. Magyarországon a családállítás szakterületén tevékenykedik. 2019. januárjától a Spirit Színházban tartja önálló estjeit, ahol az előadásokra építve segíti a nézőket az elfogadásban, saját életük kézben tartásában és a harmónia megteremtésében. Négy év nevelési tanácsadói tapasztalat után tíz évet töltött oktatóként és tudományos munkatársként a SOTE Orvospszichológiai Oktató- és Kutatócsoportnál, Prof. Dr. Popper Péter vezetése alatt. Ezután új utakat és módszereket keresett a pszichoonkológiában illetve a súlyos krónikus beteg gyerekek és felnőttek pszichológiai támogatásában. Ezek közül az egyik a családállítás.
Szakmai sikerek sokasága után egy új lehetőséggel élve, a Spirit Színház vezetőségével együtt létrehozták a Mindenki megvan? címet viselő egyéni est-sorozatot, ahol a színdarabok segítségével és a családállítás szakmai módszereivel egy egészen új területre kalauzolja el a nézőket. A Spirit Színház lélekhez szóló előadásait ugyanis Angster Mária szakmai elemzése kíséri, mely folyamatba a nézők is bekapcsolódhatnak. A Színház és a Doktornő célja, hogy olyan környezetet teremtsenek a nézők számára, melyben Ők is kényelmesen és biztonságban érzik magukat, így segítve az egyéni konfliktusok prezentálását és feloldását.

Elfogadás
Január 8. és február 18. 19:00

Elfogadni, hogy úgy volt, ahogy volt, azaz az történt az életünkben eddig, ami történt, nehéz lelki munka. Talán az segíthet, ha megértjük, miért volt valami úgy, ahogy volt, vagy miért volt valaki olyan, amilyen volt, miért viselkedett és élt úgy, hogy azzal a hozzátartozóinak, partnereinek fájdalmat okozzon. Semmi sincs ugyanis ok nélkül. Ha sikerül feltérképeznünk a  sorsátvállalások láncolatát, akkor látjuk, hogy milyen módon kötötték gúzsba a szüleinket, partnereinket, gyerekeinket a rendszertörvények. Nem velünk voltak olyanok, amilyenek, hanem ebben a gúzsba kötöttségben nem tudtak másképp viselkedni. Így pedig már sokszor egészen másképp hangzik a történet.
És elfogadni, hogy pont attól a két embertől kaptuk az életünket, és mi tulajdonképpen ők vagyunk, sokaknak talán még nehezebb. Pedig anélkül, hogy szeretnénk magunkban azt a részt is, amit egyik vagy másik szülőnktől, nagyszülőnktől kaptunk, nem lehet jó életet élni. Ebben is segít, ha látjuk az okokat, és megértjük, hogy a lapokat tőlük kaptuk ugyan, de hogy mit csinálunk velük, az már a mi kezünkben van.
Csatlakozz a Facebook eseményhez, kattints ide!