ELF-dokuk a Kinóban a Magyar Kultúra Napján

Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kino Cafe mozi rendhagyó műsorral várja a közönséget: egész nap kizárólag hazai alkotásokat vetítenek.

A mozi nagytermében ezen a napon az ELF Pictures által forgalmazott magyar dokumentumfilmeket vetítik.
17 órakor Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmjével, a szomáliai menekült Kafya történetével kezdődik a program a nagyteremben. Az érzékeny és költői hangvételű film világpremierjét a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában tartották.
Ezt követi 18:30-tól Révész Bálint Nagyi projektje, mely három nagymama és unokáik Európán és a világtörténelmen átívelő múltidézéséről szól. A friss, szellemes hangvételű film a klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témák mellett a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, és betekintést ad az Y generáció korszellemébe.
20:30-kor ismét szélesvásznon látható Csuja László az ELF Pictures gyártásában készült, Kilnc hónap háború című dokuja, me bemutatja a háborúval járó összes félelmet és frusztrációt, miközben izgalmas tanumány a "selfie-kultúráról". A film a Szarajevó Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában elnyerte a zsűri különdíját.

A Magyar Kultúra Napja program a Kinocafé moziban:
Nagyterem
17:00 Könnyű leckék
18:30 Nagyi projekt
20:30 Kilenc hónap háború
Kisterem
15:45 Napszállta
18:15 Egy nap
20:15 Volt egyszer egy téka 
Részletes program és jegyvásárlás itt.