200. előadásához ért a Bánya-trilógia a Pinceszínházban

Székely Csaba mára már-már klasszikusnak számító három részes Erdély-komédiája budapesti hódító útja a Pinceszínházban kezdődött.

A Bányavirág premierjét 2012. március 2-án tartották, az előadást azóta, lassan hetedik éve folyamatosan telt házak előtt játsszák. 200. előadásához ért január 26-án Székely Csaba Budapesten játszott Bánya-trilógiája, ráadásul pont az első résszel, a Pinceszínház műsorán szereplő Bányavirággal.

A következő két részt, a Bányavizet és a Bányavakságot a Szkéne Színház mutatta be, ezek az előadások szintén töretlenül műsoron szerepelnek ott. Míg a Bányavirág témája az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság, a folytatásban a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a rengeteg humorral teli történet.

Mindhárom produkciót Csizmadia Tibor állította színpadra. Kaszás Gergő, Bozó Andrea és Tóth József az összes előadásban szerepel, Eke Angéla és Epres Attila kettő-kettőben, Vándor Éva és Ágoston Péter pedig egy-egy részben kelti életre Székely Csaba karaktereit.

A Bányavirág előadására jegyek a februári és márciusi időpontokra a Pinceszínház honlapján keresztül válthatóak.