2019. február 16. - szombat

Junior Prima Díjasok koncertsorozata a Bartók Emlékházban

Kinyomtatom...
Balogh Tamás

Balogh Tamás jazz-zongora estje január 29-én este 6 órakor.

A Junior Prima Díjasok hangversenysorozat a 2019-es évben is folytatódik a Bartók Emlékházban. A díj a kiemelkedő tehetségű fiatal művészeknek biztosít fellépési lehetőséget, ezzel is segítve őket pályájuk indulásakor.

Az idei első koncerten, január 29-én este 6 órakor Balogh Tamás dzsesszzongorista mutatkozik be, a sorozat következő hangversenyén március 5-én Varga Oszkárt (hegedű) és Borbély Lászlót (zongora) ismerheti meg a közönség. Április 30-án Szalai Lotti gitárestjét, majd október 8-án Dolfin Balázs gordonkaestjét hallhatják az érdeklődők.

Balogh Tamás zenei képzése 12 éves korában Kistarcsán, a helyi zeneiskolában kezdődött dob tanulmányokkal, de érdeklődését egyre inkább a zongora és a zeneszerzés kötötte le. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Binder Károly növendékeként folytatta tanulmányait. 2012-ben a Magyar Jazz Szövetség V. Zeneszerző és Hangszerelő Verseny Combo hangszerelés első díját nyerte el, 2013-ban a Vukán György által alapított Creative Art Díj zongora improvizációs verseny győztese lett. 2014-ben a Nemzetközi Marosvásárhelyi Jazz Fesztivál legjobb zenekar díját kapták meg társaival együtt. 2015-ben köztársasági ösztöndíjasként a Czech Jazz Contest és a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo versenyén is első helyezést ért el, majd a 10. Prágai Nemzetközi Jazz Fesztivál egyik fellépő művésze volt. 2016-ban klasszikus és jazz-szerzői estjén saját művekkel lépett a közönség elé. Még ebben az évben kiadták szóló zongora lemezét. Balogh Tamást leginkább az foglalkoztatja, hogyan szól ma a jazz, és hogyan tudja improvizatív zenéjével kortársait is megszólítani. Szeretné bebizonyítani, hogy a zenei stílusok nem egymás ellen léteznek, hanem kiegészítik és kölcsönösen erősítik egymást.

Jegyvásárlás a Bartók Emlékházban a koncert előtt, a Zeneakadémia jegypénztárában, és a Jakobikoncert honlapon.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Müller Péter Sziámi AndFriends az A38 hajón, sztárvendég Ónodi Eszter, az év színésznője.

Magna Cum Laude

Karrierjének két évtizedes jubileumát, különlegesnek ígérkező téli mulatsággal ünnepli a Magna Cum Laude zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.