Junior Prima Díjasok koncertsorozata a Bartók Emlékházban

Balogh Tamás jazz-zongora estje január 29-én este 6 órakor.

A Junior Prima Díjasok hangversenysorozat a 2019-es évben is folytatódik a Bartók Emlékházban. A díj a kiemelkedő tehetségű fiatal művészeknek biztosít fellépési lehetőséget, ezzel is segítve őket pályájuk indulásakor.

Az idei első koncerten, január 29-én este 6 órakor Balogh Tamás dzsesszzongorista mutatkozik be, a sorozat következő hangversenyén március 5-én Varga Oszkárt (hegedű) és Borbély Lászlót (zongora) ismerheti meg a közönség. Április 30-án Szalai Lotti gitárestjét, majd október 8-án Dolfin Balázs gordonkaestjét hallhatják az érdeklődők.

Balogh Tamás zenei képzése 12 éves korában Kistarcsán, a helyi zeneiskolában kezdődött dob tanulmányokkal, de érdeklődését egyre inkább a zongora és a zeneszerzés kötötte le. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Binder Károly növendékeként folytatta tanulmányait. 2012-ben a Magyar Jazz Szövetség V. Zeneszerző és Hangszerelő Verseny Combo hangszerelés első díját nyerte el, 2013-ban a Vukán György által alapított Creative Art Díj zongora improvizációs verseny győztese lett. 2014-ben a Nemzetközi Marosvásárhelyi Jazz Fesztivál legjobb zenekar díját kapták meg társaival együtt. 2015-ben köztársasági ösztöndíjasként a Czech Jazz Contest és a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo versenyén is első helyezést ért el, majd a 10. Prágai Nemzetközi Jazz Fesztivál egyik fellépő művésze volt. 2016-ban klasszikus és jazz-szerzői estjén saját művekkel lépett a közönség elé. Még ebben az évben kiadták szóló zongora lemezét. Balogh Tamást leginkább az foglalkoztatja, hogyan szól ma a jazz, és hogyan tudja improvizatív zenéjével kortársait is megszólítani. Szeretné bebizonyítani, hogy a zenei stílusok nem egymás ellen léteznek, hanem kiegészítik és kölcsönösen erősítik egymást.

Jegyvásárlás a Bartók Emlékházban a koncert előtt, a Zeneakadémia jegypénztárában, és a Jakobikoncert honlapon.