Hullajó a Pólusban

2019. február 26-án egy brutális, egyúttal brutálisan szórakoztató horrorvígjátékot, a Hullajót hozzák el egy egyszeri vetítés erejéig, a Pólus Mozi Klasszik Filmklubjának égisze alatt.

A Gyűrűk Ura-, illetve A hobbit-széria háromszoros Oscar- és egyszeres Golden Globe-nyertes alkotója, Peter Jackson független filmesként indult el a pályán a nyolcvanas években, és a Hullajó számított az első nagy dobásának. A produkció különlegessége az erőszak és a komédia közös nevezőre hozása, annak köszönhetően, hogy a vérben tocsogó jelenetek fontos alkotóeleme lett a fekete és az abszurd humor. Jackson e kizárólag 18 éven felülieknek szóló alkotásával elnyerte a horrorfilmek Oscarjának tartott Saturn-díjat is.

A film főhőse a kibírhatatlan anyjával rendületlenül törődő Lionel, aki szerelmes lesz egy lányba. Első randijuk helyszíne az új-zélandi kisváros állatkertje lesz, ahová nemrég új lakó érkezett: a visszataszító külsejű patkánymajom. A párt titokban követi a férfi anyja, akit a teremtmény váratlanul megharap, aminek hatására a nő megfertőződik, s ahogy elhatalmasodik rajta a kór, Lionel egyre furcsább dolgokkal szembesül...
A horrorkomédiát a Pólus Mozi nagytermében, 120 m2-es mozivásznon vetítik, digitálisan felújított kópiáról, eredeti nyelven, magyar felirattal.