Little G Weevil: Back in Alabama

Lemezbemutató koncert február 21-22., csütörtök és péntek 20 órakor a Muzikumban.

A többszörös zenei díjnyertes Little G Weevil (gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró) azaz Szűcs Gábor közel másfél évtized után véglegesen hazaköltözik az Egyesült Államokból. Back in Alabama című új lemezének bemutatója február 21-én és 22-én lesz az budapesti Muzikumban.

Gee, 2004-ben költözött az Egyesült Államokba. Azóta hat szóló lemezt jelentetett meg a tengerentúlon. 2013-ban megnyerte a világ legnagyobb blues-zenei versenyét, a Memphisben megrendezett International Blues Challenge-et és kategóriája legjobb gitárosának is megválasztották. Mai napig ő az egyetlen európai szóló zenész, aki első helyezést ért el ezen a világversenyen. 2014-ben amerikai blues-zenei díjra jelölték, mint az „Év akusztikus előadója”. Moving című albuma „Blues Blast Music Awards” jelölést kapott, mint az „Év legjobb akusztikus albuma”, valamint a neves angliai Mojo magazine a világ három legjobb blues albuma közé sorolta. A széles magyar közönség az X-Faktor tehetségkutató TV műsor ötödik szériájának egyik mentoraként ismerhette meg 2014-ben. Ugyanebben az évben „Év zenésze” díjat kapott a HANOSZ-tól.

2016-ban a Three Chords Too Many, 2017-ben pedig a Something Poppin’ című albumai „Independent Blues Award” jelölést kaptak az Államokban, illetve az utóbbi Fonogram-díj jelölést kapott Magyarországon.
„Világszerte joggal tisztelik Little G-t. Zenéje egyedülálló és hiteles, dalai figyelemre méltóak, szövegei intelligensek, gitárjátéka pedig egyszerűen mesteri. Mély, erős, hangja csak hab a tortán.” Cleve Baker, Confessing the Blues, USA

Legújabb albuma Back in Alabama címmel 2018 decemberében jelent meg. A félig akusztikus albumon kilenc saját szerzemény és két feldolgozás hallható. A szólódalok mellett öt számban nagybőgő, szájharmonika és két vokalista vendégszerepel, ezzel színesítve a Gáborra jellemző „Southern Blues és Funk” hangszerelést.