Gáspár Sándor embernagyságú macskákkal kávézgatott és sétált egy jót az Andrássy úton

Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatja be a Vörösmarty Színház, a Nemzeti Színházban 2019. április 5-én.

A népszerű színész a Vörösmarty Színház közelgő vendégjátéka kapcsán rendezett látványos performansz keretében korzózott a belvárosban a furcsa lények társaságában - a járókelők nem kis örömére. A fehérvári társulat a Nemzeti Színházban április 5-én mutatja be a világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját, melyben Gáspár Sándor mellett a két nagy macska is fontos szerepet játszik.  A színház igazgatója, Szikora János az előadás rendezőjeként röpke sajtótájékoztatót tartott a Művész Kávézó teraszán, majd a különös társaság tagjai az utca túloldalán a jegyirodában árultak belépőket az előadásra.

A Kafka a tengerparton egyik főhőse egy különös, félszeg, együgyű öregember, Nakata, aki sosem heverte ki második világháborús sérülését, és számára felfoghatatlanul sodródik a felnőtté válás magányával és bizonytalanságával küszködő Kafka felé. A címszereplő Kafka egy 15 éves fiú, aki a születésnapján megszökik az apjától, nekivág a világnak, azonban mire a történet végére érünk, egyre erősebb az a benyomásunk, hogy ez a fiú már az első pillanatban is sokkal idősebb volt, és ez egy meglehetősen érett ember önreflexiója saját magára. A történet szellemi kalandra hívja mind az alkotókat, mind a befogadókat. Arra tanít, hogy az ember a világot bonyolultan nézze, ne sablonokba merevedve, hanem fogadja el, hogy ez egy végtelenül szövevényes, összetett organikus rendszer, aminek a megértéséhez nem elég klisékben gondolkodni és rávilágít arra, hány és hányféle út nyílik előttünk, ha hűvös nyugalommal és bölcsességgel elfogadjuk a világ rejtélyeit.

2019. április 5. Nemzeti Színház - Murakami Haruki: Kafka a tengerparton

A főbb szerepekben Nagy Péter, Gáspár Sándor, Andrássy Máté, Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Lábodi Ádám, Tűzkő Sándor, Derzsi János látható.

Az előadás zenéje Szemző Tibor alkotásainak felhasználásával készült.

Hirdetés