Dragon Ball

A Pólus Mozi Anime Filmklub különkiadása egy kultikus animesorozat előtt tiszteleg.

Április 12-én, pénteken a Dragon Ball című sorozat alapján készült mozifilmek közül az első kettőt vetítik, digitálisan felújított képpel, eredeti japán hanggal és magyar felirattal. Az első Dragon Ball mozifilm egy alternatíva a sorozathoz képest – a film eleje a széria körülbelül 10-15 részének felel meg, de utána már teljesen másként alakul a történet. A grafika ugyanolyan, mint a sorozaté, a zene is teljesen ugyanaz, így mindkét animét ajánljuk valamennyi Dragon Ball-rajongónak.

Az első részben, mely a Shenlong legendája címet viseli, megismerhetjük a kis Son Gokut, aki apró termetével fordítottan arányosan harcias, valamint barátait, akikkel a nagy hatalmat biztosító kristálygömböket keresik. A kisfiú az ő társaságukban veszi fel a harcot a kapzsisága miatt csillapíthatatlan étvágyú szörnyeteggé változó Gurumes király csatlósaival. A zsarnok bármi áron meg akarja szerezni a kristálygömböket, hogy megidézhesse vele Shenlong sárkányt, aki teljesítené egy kívánságát.

A második rész Az alvó királylány kastélya címet viseli, de korábbról Alvó hercegnő az Ördög kastélyában címen is ismerős lehet. Ennek eleje ismét a sorozatot követi, majd egy ponton teljesen más irányba indul a történet. A tizenkét éves Goku Zseniális Teknőshöz tart, hogy fogadja tanítványává. Ugyanezen oknál fogva keresi fel a mestert Krillin, a fiatal szerzetes is. Zseniális Teknős próbatétel elé állítja a két fiút, akik úgy indulnak útnak, hogy nem is sejtik, mennyi veszéllyel kell szembenézniük.

A két filmet egymás után, a Pólus Mozi nagytermében, 120 m2-es mozivásznon vetítik, digitálisan felújított kópiáról, eredeti japán nyelven és magyar felirattal.