Április 25-ig lehet jelentkezni a 2019-es Garázsband Fesztiválra a Müpa egyik legkülönlegesebb fesztiváljára

.Június 1-jén ismét koncertszínpad épül a parkoló autók helyére, a Garázsband Fesztivál fellépői pedig idén is a legtehetségesebb fiatal zenekarok közül kerülnek ki.

A Müpa 2016-ban azzal a céllal álmodta meg a Garázsband Fesztivált, hogy a fiatal, egyelőre még ismeretlen vagy kevésbé ismert zenekarokat segítse elindulni a sikeres karrier felé vezető úton, és mi sem lehetne erre jobb lehetőség, mint egy önálló, 40 perces koncert egy profi stábbal körülvéve, egy olyan helyszínen, amelyet egyhamar biztosan nem felejtenek el. A Garázsband Fesztivál, ahogy a neve is mutatja, ugyanis a Müpa mélygarázsában zajlik.

Az elmúlt három év során majd kétszáz zenekar jelentkezett, akik közül tizenöten bizonyíthattak a Garázsband színpadán. Sokan közülük pedig már állandó fellépői a hazai kluboknak és fesztiváloknak. 2016 közönségdíjasa, a The Bluebay Foxes például tavaly a holland Kensington zenekar előtt melegítette be a közönséget a Barba Negrában, de turnéztak már az Ivan & The Parazol előzenekaraként és már első nagylemezük is megjelent. 2017-ben még a Müpa mélygarázsában, 2018-ban viszont már az A38 Hajó színpadán zenélt a Shaibo, akik a mai napig szívesen emlékeznek vissza a Garázsbandes szereplésükre: „Számunkra a Müpa tényleg egy „kulturális templom”, és ott nyerni elég jó visszaigazolás arra, hogy jó úton haladunk. Nagyon kedves bánásmódban részesültünk, (hangosítás, backstage, riportok), és nagyon jó kapcsolatba kerültünk a többi zenekarral is.” A tavalyi nyertesek közül a MADRAPUR zenekar pedig azzal a 30Y-al koncertezett, akik a Hey, June! idei sorozatában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán játszanak majd.

A lehetőség tehát idén is adott, csak élni kell vele: a szervezők április 25-ig várják a pályázatokat, amelyeket ezúttal is a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri fog véleményezni. Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor Lecsó (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Žagar) szigorú szakmai füllel hallgat majd meg minden beérkezett pályaművet és egymástól függetlenül pontozzák majd őket. Az 5 legtöbb pontot összegyűjtő együttesnek pedig irány a Garázsband színpada, és a világhír!

Ez még nem minden: a fellépésen kívül egyéb nyeremények is várnak a zenekarokra. A közönség helyszíni szavazatai alapján a legnépszerűbb zenekarok nyerhetnek egy egész napot a Müpa profi stúdiójában, egy profi fotózást, további fellépési lehetőséget és az életre szóló élmény mellett a MOJOTM felajánlásából 2db Ultimate Buzz hangfallal is gazdagabbak lehetnek.

A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési lap itt elérhető.

További érdekességeket olvashat a Müpa blogján.