Először Magyarországon a világ leglátványosabb bohócshow-ja, a Slava’s Snowshow

Április 11-én, csütörtökön a Slava’s Snowshow -val indul idén a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó a Fővárosi Nagycirkuszban, amelyet április 11. és 14. között tekinthet meg a közönség.

Ily módon a MACIVA először kapcsolódik be a rangos színházi fesztiválba.

A világhírű Slava’s Snowshow -t először sikerült Magyarországra csábítani!

„A bohócművészet nem létezhet magányban. Nem olyan, mint az írás. Csak akkor hozhatsz létre valamit, ha a másik oldalon figyel a közönséged – emberek, akiket meg akarsz nevettetni vagy ríkatni.” - Slava Polunin

A Slava’s Snowshow, egy évtizedek óta telt házzal futó, nagysikerű családi show és egyben nemzetközi színházi trendteremtő forma. A Fővárosi Nagycirkuszban csupán csak hat alkalommal látható, a London Times által a világ legnagyobb bohócának kikiáltott Slava Polunin előadása.

Az 1993 óta futó Slava’s Snowshow -t eddig több tucat országban mutatták be: több mint hétezer teltházas előadást tartottak, több millió néző előtt. Most pedig – New York, London, Moszkva, Ausztrália, Mexikó, Franciaország, Ázsia és Dél-Amerika színpadjai után – Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár meghívására Magyarországon is látható!

Slava’s Snowshow hagyományos és kortárs színházi bohócok semmihez sem fogható keverékét mutatja be: legyen szó a viharban a gigászi hógolyót kifestett Sziszüphoszként görgető magányos bohócról, vagy egy hajóban a láthatárt kémlelő legénységről. Számos érzelmet szabadít fel bennünk: egyszerre nevettet és borzongat, megríkat és elgondolkodtat.

Az előadásban nagy szerepet kap az improvizálás, vagyis a művészek a közönség reakcióinak megfelelően módosítanak a műsoron. Ennek köszönhetően a show minden városban és színházban különböző, ezáltal egyedi és megismételhetetlen.  A mester egyébként arra is nagyon figyel, hogy egyik szereplője se dolgozzon rutinból, ezért közvetlenül az előadás előtt mondja meg, hogy ki melyik szerepet fogja játszani aznap.

Az előadást szerte a világon a legrangosabb színházművészeti tüntették ki: Londontól New-Yorkig, Ausztráliától Mexikóig, Párizstól Moszkváig. Angliában a Laurence Olivier, Oroszországban pedig Triumph díjat kapott!

„A bohóckodás egyfajta világnézet, képesség arra, hogy másként lásd a dolgokat, mint a többi ember!”

Egy előadás, ami szabadjára engedi a bennünk rejlő gyermeket!

Egy előadás, ami utat nyit a boldogsághoz!

Egy előadás, ami újraírja a bohóc fogalmát!

Bohócnak lenni életfilozófia!

Az előadás során a néző egy különleges, felszabadult világba lép be, ahol ünnep az élet, és ahol megnyílnak a szívek az álmok és mesék előtt!

A Slava’s Snowshow -t április 11-én és 12-én este fél kilenctől, április 13-án és 14-én délután három órától, és este fél kilenctől tekinthetik meg az érdeklődők.