Riviéra premier a Belvárosi Színházban

Molnár Ferenc fergeteges vígjátéka parádés szereposztással.

Az Orlai Produkciós Iroda 2019. április 18-án tartja Budapesten legújabb bemutatóját: Molnár Ferenc ritkábban játszott, különleges darabját, a Riviérát a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Benedek Miklós rendezi a Belvárosi Színházban. A fergeteges humorú vígjáték parádés szereposztással készül, Kovács Patrícia, Schruff Milán és Szabó Kimmel Tamás mellett Ullmann Mónika, László Lili, Kardos Róbert és Vadász Gábor is színpadra lép.

Misch, a minden női szívet megdobogtató kereskedősegéd éjszakai kirakatrendezésre készül a világvárosi áruház ruhaosztályán. A viaszbabák elegáns nagyestélyiket és szmokingokat kapnak, ez illik a dél-franciaországi Riviéra miliőjéhez. Munkáját és nyugalmát csak az zavarja meg, hogy Casella, az áruház Amerikát is megjárt mérhetetlenül gazdag tulajdonosa, aki nem mellesleg Misch gyerekkori barátja, szemet vet szerelmére, a kesztyűosztályon dolgozó Lujzára. A sikertelen segéd és a sikeres multimilliomos konfliktusa feléled, amikor Casella magával hívja az elbűvölő szépségű lányt az igazi Riviérára…

Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb szerzője, a zseniális Molnár Ferenc nevéhez számos nagyszerű színpadi mű fűződik. Pályatársa, Karinthy Frigyes így méltatta a Nyugatban 1926-ban megjelent cikkében: „... Évek óta növekvő csodálkozással figyelem az erőfeszítést, ahogy Molnár kritikusai a talpára próbálják állítani makacsul és rendületlenül azt a piramist, amit ez a pompás szerző egész könnyedén és természetesen a hegyire állítva egyensúlyoz az ujja végén -  nem akarván belátni, hogy az artistaprodukció szépsége éppen abban rejlik, hogy ez a piramis a hegyén áll s nem a talpán ... Ha a piramist nem akarjuk erővel talpra állítani, nem követelünk Molnártól olyasmit, amit ő nem is ígért soha. Zavartalan élvezettel és gyönyörűséggel bámulhatjuk a hegyére állított piramis merész produkciójának szépségét. - Az a színpadi ötlet, hogy valaki, aki ellenségével nem mer szembeszállani, dühében hősködve szembeszáll az ellenség tehetetlen árnyékával, egy róla készült viaszbabával, színpadi ötletnek elsőrangúan mulatságos, pompás, eredeti, újszerű, zseniális – műfajszerűen a legjobb, legnemesebb vígjátékanyag, shaw-i, molière-i, csaknem cervantesi trouvaille.”

„Lujzának a szerelem és a jólét között kell döntenie. Létezik-e akkora szerelem, amiért érdemes kockáztatni a jövőjét? Képesek-e az érzelmek mindent felülírni? Erre keresi a választ Molnár Ferenc, az emberi lélek nagy ismerője a Riviéra című színházi különlegességnek számító vígjátékában.”  – meséli Kovács Patrícia, az előadás női főszereplője. Az április 18-i bemutatón természetesen minden kiderül!

Szereposztás:

Lujza: Kovács Patrícia

Misch: Schruff Milán

Casella: Szabó Kimmel Tamás

Márton - Kardos Róbert

Elvira - Ullmann Mónika/ Péter Kata

Cibulka - László Lili/ Ballér Bianka

Balla úr - Vadász Gábor

Előadások időpontjai: április 18., 20., május 4., 7., 20., 30., Belvárosi Színház