Prokofjev: Hamupipőke az Erkel Színházban

A Mariinszkij Színház Balettegyüttesének előadása április 22-én 15 és 20 órakor.

A 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes története a 18. századtól elválaszthatatlanul összeforrott az európai táncművészet történetével, a 19–20. század fordulójától kezdve pedig a műfaj legnagyobb sztárjai érkeztek a társulatból.

A Mariinszkij a klasszikus hagyományok megőrzése mellett a legújabb táncművészeti irányok felé is nyitott, dolgozott már a társulattal John Neumeier, William Forsythe, Angelin Preljocaj, Sasha Waltz, Wayne McGregor vagy Hans van Manen.

Prokofjev csodálatos balettmeséjének egyszerre klasszikus és merészen kísérletező koreográfiáját, az orosz–amerikai Alekszej Ratmanszkij munkáját 2002-ben mutatta be a társulat. Ratmanszkij, Valerij Gergijevvel szoros együttműködésben, a zenei anyag mélyrétegének feltárása nyomán alakította ki koncepcióját. A produkció a mai napig a Mariinszkij egyik legsikeresebb és folyamatosan repertoáron tartott balettelőadása.

Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Közreműködik:

Marija Sirinkina / Nagyezsda Batojeva, Alekszandr Szergejev / Vlagyimir Skljarov, Jekatyerina Kondaurova, Mariinszkij Zenekar