Föld Napja a Zsolnay Negyedben

Geo-show – látványos földrajzi kísérletek, virtuális homokozó, mikroszkópos vizsgálódás, irányítható robotok és rengeteg természettudományos érdekesség várja a Zsolnay Negyed látogatóit április 28-án 10-17 óra között.

A Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézet, valamint a Zsolnay Negyed Planetáriumának közös rendezvényén izgalmas planetáriumi előadásokon ismerkedhetnek meg a látogatók az égbolt csodáival. A Látogatóközpont 24-es termében a szakértők látványos földrajzi kísérleteket végeznek vízzel, talajjal és levegővel a Geo-show keretében.

Ingyenes programok is várják az érdeklődőket, például apró élőlényeket figyelhetnek meg fény- és sztereomikroszkóppal, lesznek gyermekfoglalkozások és láthatók lesznek a mecseki mamut maradványai is.

Az egyik legizgalmasabb program a virtuális homokozó, ami ugyancsak ingyenesen kipróbálható. A modern eszköz segítségével bárki építhet hegyet, vulkánt vagy akár Balatont! A homok felszínviszonyainak virtuális ábrázolása kézzel foghatóvá teszi a felszín fejlődést, így évmilliók földtörténeti eseményeit játszhatjuk el könnyedén a PTE interaktív terepasztala segítségével.

A gyerekek részt vehetnek Mars-küldetésen is, amelynek keretében robotot irányíthatnak tablettel a vörös bolygó stilizált felszínén.

Csillagászok vezetésével biztonságos távcsöves napfoltmegfigyelést tartanak a Látogatóközpont bejárata előtt. Itt kap helyet az állatsimogató is, amelynek keretében a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány örökbe fogadható cicáival, kutyáival találkozhatnak az érdeklődők.

A kalandvágyókat térképes keresőjáték is várja. Aki sikeresen megtalálja a Zsolnay Negyed állatos homlokzatdíszeit és szobrait, valamint sikeresen válaszol a feladatlap kérdéseire, az ajándékot kap!

Részletek itt.